Koninklijk besluit betreffende het diergeneeskundig voorschrift voor gemedicineerde diervoeders, de 4 décembre 2022

HOOFDSTUK I. - Definities en toepassingsgebied

Artikel 1. Dit besluit regelt bepalingen met betrekking tot het voorschrift voor gemedicineerde diervoeders voor de toepassing van artikel 16 en Bijlage V van verordening (EU) nr. 2019/4 van het Europees Parlement en de Raad van 11 december 2018 betreffende de vervaardiging, het in de handel brengen en het gebruik van gemedicineerde diervoeders, tot wijziging van Verordening (EG) nr. 183/2005 van het Europees Parlement en de Raad en tot intrekking van Richtlijn 90/167/EEG van de Raad (hierna verordening 2019/4).

Art. 2. Voor de toepassing van dit besluit zijn de definities van artikel 3 van verordening 2019/4 van toepassing.

Daarnaast wordt verstaan onder de Ministers: de minister bevoegd voor Volksgezondheid en de minister bevoegd voor Landbouw.

HOOFDSTUK II. - Diergeneeskundig voorschrift voor gemedicineerd diervoeder

Art. 3. De dierenarts gebruikt een diergeneeskundig voorschrift voor gemedicineerd diervoeder volgens het model van bijlage I bij dit besluit.

Art. 4. De op papier voorgedrukte diergeneeskundige voorschriften voor gemedicineerd diervoeder worden geleverd door de erkende verenigingen voor de bestrijding van dierenziekten: Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw (DGZ) en Association Régionale de Santé et d'Identification Animales asbl (ARSIA).

Deze verenigingen zijn belast met het toekennen en het beheren van de unieke voorschriftnummers van deze voorgedrukte diergeneeskundige voorschriften.

De voorgedrukte diergeneeskundige voorschriften bestaan uit drie exemplaren die onderaan respectievelijk de volgende vermelding dragen: " Origineel exemplaar voor de fabrikant of de leverancier van het gemedicineerd diervoeder ", " Kopie voor de houder van de dieren ", " Kopie voor de dierenarts ".

Art. 5. Het uniek nummer van het diergeneeskundig voorschrift is samengesteld uit achtereenvolgend:

  1. het cijfer 0 voor de dierenarts die onder de rechtsmacht valt van de Raad der Orde die het Nederlands als voertaal heeft en het cijfer 1 voor de dierenarts die onder de rechtsmacht valt van de Raad der Orde die het Frans als voertaal heeft;

  2. het inschrijvingsnummer bij de Orde der Dierenartsen;

  3. een volgnummer bestaande uit zes cijfers, uniek per dierenarts;

  4. bij de voorschriften onder elektronische vorm bijkomend de letter " E ".

    HOOFDSTUK III. - Diergeneeskundig voorschrift voor gemedicineerd diervoeder onder elektronische vorm

    Art. 6. § 1. In afwijking op artikel 4 kan het diergeneeskundig voorschrift voor gemedicineerd diervoeder, volgens het model in...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT