Paritair Comité voor de grote kleinhandelszaken. - Collectieve arbeidsovereenkomst van 12 december 1995. - Conventioneel brugpensioen (Overeenkomst geregistreerd op onder het nummer 40982/CO/311)., de 12 décembre 1995

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op de werknemers van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair ComitÈ voor de grote kleinhandelszaken.

HOOFDSTUK II. - Brugpensioenregime voor werknemers met 33 jaar loondienst.

Art. 2. Met ingang van 1 april 1995 wordt de minimumleeftijd voor het conventioneel brugpensioen voor de werknemers, zoals bedoeld bij het koninklijk besluit van 7 december 1992 betreffende de toekenning van werkloosheidsuitkeringen in geval van conventioneel brugpensioen, vastgesteld op 55 jaar op voorwaarde dat zij deze leeftijd bereiken tijdens de looptijd van deze collectieve arbeidsovereenkomst en op het ogenblik van de beÎindiging van de arbeidsovereenkomst 33 jaar beroepsverleden als loontrekkende kunnen rechtvaardigen berekend overeenkomstig de artikelen 114, ß 4, tweede lid en 117, eerste lid, punt 3 van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende maatregelen van werkloosheidsreglementering en artikel 10 van de wet van 3 april 1995 houdende maatregelen tot bevordering van de tewerkstelling.

Art. 3. Alle andere bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 17 van 19 december 1974, gesloten in de Nationale Arbeidsraad, tot invoering van een regeling van aanvullende vergoeding ten gunste van sommige bejaarde werknemers indien zij worden ontslagen, behalve deze betreffende de leeftijdsvoorwaarden blijven van kracht.

HOOFDSTUK III. - Slotbepalingen.

Art. 4. Deze collectieve arbeidsovereenkomst bevat bepalingen gesloten in uitvoering...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT