12 JANUARI 1999. - Besluit van de Vlaamse regering betreffende het kiesreglement voor de verkiezing van de leden van de raad van bestuur van de Hogere Zeevaartschool en hun opvolgers en tot bepaling van de inwerkingtreding van artikel 60, § 1 van het decreet van 9 juni 1998 betreffende de Hogere Zeevaartschool

De Vlaamse regering,

Gelet op het decreet van 9 juni 1998 betreffende de Hogere Zeevaartschool, inzonderheid op de artikelen 39, § 3 en 61;

Gelet op het advies van de Inspecteur van Financiën, gegeven op 8 oktober 1998;

Gelet op het protocol nr. 78 van 17 november 1998 houdende de conclusies van de onderhandelingen gevoerd in de vergadering van Sectorcomité X;

Gelet op de hoogdringendheid, die wordt gemotiveerd door het feit overeenkomstig artikel 39 van het decreet van 9 juni 1998 betreffende de Hogere Zeevaartschool dat de eerste Raad van Bestuur moet verkozen zijn op 1 januari 1999. Het essentieel is voor de goede werking van de zeevaartschool en voor de concrete uitvoering van het decreet betreffende de Hogere Zeevaartschool dat dit besluit effectief kan in werking treden op 1 januari 1999;

Gelet op het advies van de Raad van State, gegeven op 15 december 1998, met toepassing van artikel 84, eerste lid, 2°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Ambtenarenzaken;

Na beraadslaging,

Besluit :

TITEL I. - Kiesreglement

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen

Artikel 1. De verkiezingen worden georganiseerd op een datum tussen 1 april en 31 mei te bepalen door het kiesbureau. In afwijking hiervan wordt de eerste raad van bestuur ten laatste op 1 januari 1999 verkozen.

HOOFDSTUK II. - Het kiesbureau

Art. 2. § 1. De organisatie van de verkiezingen van de leden van de raad van bestuur wordt opgedragen aan een kiesbureau dat samengesteld wordt uiterlijk 1 maand voorafgaand aan de verkiezingen.

§ 2. Het kiesbureau bestaat uit 6 leden aangeduid door de raad van bestuur. De directeur is één van deze leden en zit het kiesbureau voor. Het kiesbureau duidt binnen of buiten zijn leden een secretaris aan.

Art. 3. Het lid van het kiesbureau dat kandidaat is voor de verkiezingen, wordt vervangen door een nieuw lid. De raad van bestuur kan daartoe delegatie verlenen aan het bestuurscollege.

Art. 4. De kandidaten en hun bloed- of aanverwanten tot en met de vierde graad, kunnen geen lid zijn van het kiesbureau.

Art. 5. § 1. Het kiesbureau neemt alle noodzakelijke maatregelen om het regelmatig verloop van de verkiezingen te waarborgen.

§ 2. Het kiesbureau beslist over elk probleem dat zich voordoet naar aanleiding van de toepassing van dit reglement.

Art. 6. De zetel van het kiesbureau bevindt zich in de Hogere Zeevaartschool, Noordkasteel Oost 6, te 2030 Antwerpen.

HOOFDSTUK III. - De kiesgerechtigden

Art. 7. § 1. Voor de verkiezingen van de vier vertegenwoordigers van het bestuurs- en onderwijzend personeel en hun opvolgers zijn kiesgerechtigd zij die behoren tot de leden van het personeel van deze categorie in de Hogere Zeevaartschool.

§ 2. Voor de verkiezingen van een vertegenwoordiger van het administratief en technisch personeel en een opvolger zijn kiesgerechtigd zij die behoren tot de leden van het personeel van deze categorie in de Hogere Zeevaartschool.

§ 3. Voor de verkiezingen van de twee vertegenwoordigers van de studenten en hun opvolgers zijn kiesgerechtigd, de studenten die regelmatig aan de Hogere Zeevaartschool zijn ingeschreven.

HOOFDSTUK IV. - De kiezerslijsten

Art. 8. Het kiesbureau stelt uiterlijk vijf werkdagen na zijn installatie de kiezerslijsten op.

Art. 9. De kiezerslijsten van elke categorie vertegenwoordigers, vermeld in artikel 7, bevatten de naam en het adres van elke kiesgerechtigde.

Art. 10. De kiezerslijst wordt uiterlijk de dag na het opstellen openbaar bekendgemaakt. Hiertoe wordt zij ter inzage gelegd op de zetel van het kiesbureau en wordt ad valvas bekendgemaakt.

Art. 11. Gemotiveerd bezwaar tegen deze kiezerslijst kan, binnen de drie werkdagen na bekendmaking, ingediend worden op de zetel van het kiesbureau dat onverwijld uitspraak doet. Daarna wordt de kiezerslijst afgesloten.

HOOFDSTUK V. - De kandidaten voor de vertegenwoordiging van de studenten

Art. 12. § 1. Voor de verkiezing van de twee vertegenwoordigers van de studenten en hun opvolgers worden alle studenten die minstens één jaar aan de Hogere Zeevaartschool regelmatig zijn ingeschreven verzameld in één kiescollege.

§ 2. De opvolgers kunnen zich niet afzonderlijk kandidaat stellen. In de kandidaatstelling van de kandidaat-vertegenwoordiger wordt tevens de kandidaat-opvolger aangeduid. De kandidaat-opvolger die in de kandidaatstelling wordt voorgedragen voor een verkozen vertegenwoordiger, is van rechtswege de opvolger van deze vertegenwoordiger. Men kan zich niet gelijktijdig kandidaat stellen als kandidaat-vertegenwoordiger en kandidaat-opvolger.

HOOFDSTUK VI. - Oproep tot kandidaatstelling

Art. 13. Uiterlijk vijf dagen na...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT