5 MEI 2006. - Oproep kandidaatstelling Adviescommissie Vlaamse Gebarentaal

In uitvoering van het decreet houdende de erkenning van Vlaamse Gebarentaal van 5 mei 2006 roept de heer Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel, op tot kandidaatstelling voor de Adviescommissie Vlaamse Gebarentaal.

Taken van de commissie

De adviescommissie heeft als opdracht adviezen uit te brengen en voorstellen te formuleren in verband met alle aangelegenheden die betrekking hebben op of weerslag kunnen hebben op het gebruik van de Vlaamse Gebarentaal. De adviezen worden uitgebracht op eigen initiatief, op aanvraag van het Vlaams Parlement, de Vlaamse Regering of een van haar leden. Alle adviezen en voorstellen zijn openbaar.

Er wordt collegiaal overlegd over de adviezen volgens de procedure van consensus. Indien geen consensus bereikt wordt, wordt er gestemd. Het advies vermeldt de stemverhouding. Er kan een minderheidsnota aan het advies worden toegevoegd.

De adviezen worden verstrekt binnen een termijn van dertig dagen na de datum van de ontvangst van de adviesaanvraag. In geval van spoed, met redenen omkleed, kan de Vlaamse Regering de termijn inkorten zonder dat die evenwel minder dan tien werkdagen kan bedragen.

De commissie brengt jaarlijks verslag uit van haar werkzaamheden aan de Vlaamse Regering.

Samenstelling

De commissie wordt samengesteld als volgt:

Uit volgende categorieÎn wordt telkens minimum ÈÈn lid opgenomen:

- verenigingen van Dove gebarentaalgebruikers;

- ouders van dove kinderen die Vlaamse Gebarentaalgebruikers zijn;

- scholend voor buitengewoon onderwijs van type 7;

- lesgevers Vlaamse Gebarentaal;

- tolken Vlaamse Gebarentaal;

- taalkundigen met expertise op het vlak van gebarentaalonderzoek.

Bij de samenstelling van de commissie streeft de Vlaamse Regering naar een grote vertegenwoordiging van Dove personen en Vlaamse Gebarentaalgebruikers. Minstens de helft van de leden zijn Dove personen, tenzij onvoldoende Dove personen zich kandidaat hebben gesteld.

Ten hoogste twee derde van de leden zijn van hetzelfde geslacht.

Bij de selectie van de leden houdt de minister rekening met hun beleidsadviserende capaciteit.

Bij de samenstelling van de commissie streeft de minister ernaar om de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT