Koninklijk besluit betreffende de organisatie van een jaarlijkse landbouwenquête in de maand mei, uitgevoerd door de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie, de 1 septembre 2012

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. Enquête : jaarlijkse landbouwenquête in mei;

  2. Landbouwbedrijf : elke onderneming die landbouwproducten voortbrengt met het oogmerk ze te verkopen of elke onderneming waarvan de gronden niet bewerkt worden maar in goede milieu- en landbouwcondities gehouden worden met het oog een financiële steun te krijgen in het kader van het landbouwbeleid;

  3. Bedrijfszetel : belangrijkste landbouwgebouw van de onderneming. Indien geen landbouwgebouw deel uitmaakt van het bedrijf stelt men dat de bedrijfszetel het grootste perceel is in de gemeente waar zich de meeste gronden van het bedrijf bevinden;

  4. Bedrijfshoofd : de natuurlijke persoon, de groep van natuurlijke personen of de rechtspersoon die juridisch en economisch verantwoordelijk is voor het landbouwbedrijf, de instelling, de onderneming of de coöperatieve.

Art. 2. De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie voert jaarlijks in de loop van de maand mei een enquête uit om de oppervlakten van de teelten, de veestapel alsook de arbeidskrachten tewerkgesteld in de landbouw te ramen.

De categorieën te verstrekken inlichtingen worden opgenomen in de lijst in bijlage.

Art. 3. De gevraagde inlichtingen hebben zowel voor de oppervlakten van de teelten als voor het aantal dieren betrekking op de toestand op 1 mei. Voor de arbeidskrachten tewerkgesteld in de landbouw beslaat de referentieperiode de twaalf maanden die voorafgaan aan de maand mei.

Art. 4. § 1. De enquête wordt uitgevoerd bij landbouwbedrijven die hun bedrijfszetel in België hebben.

§ 2. Kunnen naast de landbouwbedrijven eveneens opgenomen worden in de enquête, voor zover zij ten minste één are uitbaten of dieren houden en ongeacht of zij al dan niet produceren voor de verkoop : de instellingen voor wetenschappelijk en experimenteel onderzoek, de aanplantingdiensten van openbare instellingen die voor eigen behoeften voortbrengen, scholen, religieuze gemeenschappen, gevangenissen en andere soortgelijke instellingen.

Art. 5. § 1. Elk jaar wordt de enquête uitgevoerd bij landbouwbedrijven bedoeld in artikel 4, § 1, en de instellingen bedoeld in artikel 4, § 2, op basis van een vragenlijst die overeenkomt met de lijst in bijlage.

Voor de jaren waarin een communautaire enquête inzake de structuur van de landbouwbedrijven uitgevoerd moet worden, wordt de lijst in bijlage overeenkomstig de Europese regelgeving aangepast.

§ 2. In de mate van het mogelijke zal de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT