Koninklijk besluit tot invoeging van titel XI 'Jaarlijkse taks op de kredietinstellingen' in Boek II van het uitvoeringsbesluit van het Wetboek diverse rechten en taksen, de 3 août 2012

Artikel 1.[ Voor artikel 2408 van het uitvoeringsbesluit van het Wetboek diverse rechten en taksen wordt een nieuw opschrift ingevoegd, luidende :]

" TITEL XI. - Jaarlijkse taks op de kredietinstellingen ".

Art. 2. In titel XI van hetzelfde uitvoeringsbesluit, ingevoegd bij artikel 1, wordt een artikel 2407septies ingevoegd, luidend als volgt :

" Art. 2407septies. De aangifte van de jaarlijkse taks op de kredietinstellingen wordt overeenkomstig het model in bijlage 2 van dit besluit opgesteld op papier met standaardformaat DIN A4. Zij vermeldt :

  1. het aanslagjaar;

  2. de benaming, de maatschappelijke zetel en het ondernemingsnummer van de aangevende instelling;

  3. de oprichtingsdatum van deze instelling;

  4. de belastbare grondslag;

  5. het bedrag van de verschuldigde taks. "

    Art. 3. In dezelfde titel XI wordt een artikel 2407octies ingevoegd, luidend als volgt :

    " Art. 2407octies. De jaarlijkse taks op de kredietinstellingen en in voorkomend geval, de interesten en de boeten, worden betaald door storting of overschrijving op de postrekening-courant van het bevoegde kantoor.

    Op het stortings- of overschrijvingsformulier worden de benaming, het ondernemingsnummer en de maatschappelijke zetel van de kredietinstelling op het tijdstip van de betaling alsmede het aanslagjaar waarvoor de betaling geschiedt, vermeld.

    De Minister van Financiën of zijn gedelegeerde kan, in bijzondere omstandigheden, andere wijzen van betaling toestaan. "

    Art. 4. In dezelfde titel XI wordt een artikel 2407nonies ingevoegd, luidend als volgt :

    " Art. 2407nonies. De betaling van de jaarlijkse taks op de kredietinstellingen en, in voorkomend geval, van de interesten en de boeten heeft uitwerking :

  6. voor een storting op een postkantoor, op de datum van de storting;

  7. voor een overschrijving, de laatste werkdag die voorafgaat aan de datum van creditering van de postrekening-courant van het kantoor. Als werkdagen worden aangemerkt, alle andere dagen dan de zaterdagen, de zondagen en de wettelijke feestdagen;

  8. in geval van betaling na vervolgingen ingesteld door een gerechtsdeurwaarder in opdracht van de ontvanger, op de datum van de overhandiging van de betaalmiddelen in handen van de gerechtsdeurwaarder.

    De Minister van Financiën of zijn gedelegeerde bepaalt de datum waarop de betaling uitwerking heeft wanneer hij een andere wijze van betaling toestaat. "

    Art. 5. In dezelfde titel XI wordt een artikel 2407decies ingevoegd, luidend als volgt :

    " Art. 2407decies. De aanvraag...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT