Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 4 november 1963 tot uitvoering van de wet van 9 augustus 1963 tot instelling en organisatie van een regeling voor verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen., de 8 juin 1995

Artikel 1. Artikel 169, zesde lid van het koninklijk besluit van 4 november 1963 tot uitvoering van de wet van 9 augustus 1963 tot instelling en organisatie van een regeling voor verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, vervangen bij het koninklijk besluit van 31 maart 1992 wordt opgeheven.

Art. 2. Artikel 171. eerste lid 3, van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 26 april 1989, wordt vervangen door de volgende bepaling :

"3. de aard van de bijdragebescheiden, het type van gegevensoverdracht en de gegevens die erop voorkomen die de verzekerbaarheid aanbelangen;"

Art. 3. Artikel 195 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 20 september 1989 en 31 maart 1992, wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 195, § 1. De Rijksdienst voor sociale zekerheid deelt voor de bij hem aangesloten werkgevers de identificatiegegevens van de werknemers en de verzekerbaarheidsgegevens, zoals bedoeld bij § 3, van de werknemers voor elk refertejaar mee aan de verzekeringsinstellingen.

Indien de elektronische gegevensoverdracht niet mogelijk blijkt of indien de werknemer niet aangesloten of ingeschreven is bij een verzekeringsinstelling, bezorgt de Rijksdienst voor sociale zekerheid binnen twee weken na vaststelling van de onmogelijkheid om een elektronische bijdragebon door te sturen een papieren bijdragebon aan de werkgever. De werkgever bezorgt de bijdragebon binnen de twee weken aan de werknemer.

De wijze waarop de bijdragebons worden opgemaakt en doorgestuurd wordt vastgesteld door de Minister van Sociale Zaken.

§2. De werkgevers aangesloten bij de Rijksdienst voor sociale zekerheid van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten of het Nationaal pensioenfonds voor mijnwerkers reiken binnen de twee maanden na de laatste loonuitbetaling van elk jaar of binnen de twee maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst een papieren bijdragebon uit aan hun werknemers.

§ 3. De bijdragebon vermeldt voor elk kwartaal van het refertejaar het loon waarop de bijdrage voor de uitkeringsverzekering en/of de bijdrage voor de geneeskundige verzorgingsverzekering wordt ingehouden, evenals het tijdvak waarop dit loon betrekking heeft zoals die begrippen respectievelijk in de reglementering inzake sociale zekerheid voor werknemers en in reglementering inzake sociale zekerheid voor mijnwerkers en ermee gelijkgestelden omschreven zijn. Voor het opmaken van de bijdragebon wordt het loon beperkt tot de uitkomst van de vermenigvuldiging van het maximum dagloon met het aantal arbeidsdagen. Het maximum dagloon is vastgesteld op 4 385 F voor de voltijds tewerkgestelde werknemers die volgens de vijfdagenweekregeling zijn tewerkgesteld en op 3 654 F voor de voltijdse werknemers tewerkgesteld in een andere regeling, de deeltijds tewerkgestelden, de seizoenarbeiders en de arbeiders bij tussenpozen; die bedragen zijn gekoppeld aan spilindexcijfer 127,50 en worden vanaf 1987 jaarlijks op 1 januari aangepast aan het spilindexcijfer dat is bereikt op 1 juli van het voorgaande jaar.

De bijdragebon vermeldt voor elk kwartaal van het refertejaar eveneens het aantal arbeidsdagen, zoals omschreven in artikel 204 en het aantal dagen gedekt door de vergoeding betaald tijdens de tweede week van het gewaarborgd loon , voor de seizoenarbeiders, de arbeiders bij tussenpozen en de deeltijdse werknemers vermeldt de bijdragebon voor elk kwartaal bovendien met aantal arbeidsuren.

De bijdragebon vermeldt tevens voor de vier kwartalen, van het refertejaar de totale som van het loon, het totale aantal arbeidsdagen, het totale aantal dagen gedekt door de vergoeding betaald tijdens de tweede week van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT