Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 maart 1971 tot instelling van een regeling van sociale voordelen voor sommige apothekers., de 11 avril 1999

Artikel 1. Artikel 1 van het koninklijk besluit van 18 maart 1971 tot instelling van een regeling van sociale voordelen voor sommige apothekers wordt vervangen door de volgende bepalingen :

"Artikel 1. Er wordt een regeling van sociale voordelen ingesteld tot contractuele vestiging van hetzij een rente, een pensioen of een kapitaal ingeval van invaliditeit, hetzij een rente, een pensioen of een kapitaal in geval van rust, hetzij een rente, een pensioen of een kapitaal bij overlijden, hetzij verscheidene van die renten, pensioenen of kapitalen, voor de apotheker die individueel toetreedt tot de nationale overeenkomst tussen de apothekers en de verzekeringsinstellingen, die is gesloten door de Overeenkomstencommissie die is bedoeld in artikel 26 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994.".

Art. 2. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt artikel 2 van dat besluit en omgekeerd.

Art. 3. In artikel 2, § 1, van het voornoemd koninklijk besluit van 18 maart 1971, gewijzigd bij koninklijk besluit van 25 februari 1997, dat artikel 3 van dat besluit is geworden, wordt "artikel 3" "artikel 2".

Art. 4. Artikel 2, § 2, van het voornoemd koninklijk besluit van 18 maart 1971, gewijzigd bij koninklijk besluit van 25 september 1978, dat artikel 3 is geworden, wordt vervangen door de volgende bepalingen :

"§ 2. De in § 1 bedoelde aanvraag moet elk jaar worden gedaan voor het dienstjaar waarop ze betrekking heeft. Op straffe van verval moet die aanvraag bij de Dienst voor geneeskundige verzorging van het R.I.Z.I.V. worden ingediend binnen een termijn die loopt van 1 januari na dat dienstjaar tot 31 maart daaropvolgend.

De Dienst voor geneeskundige verzorging stuurt de betrokken apothekers alle brieven met verzoeken om bijkomende inlichtingen binnen een termijn die loopt van de ontvangst van de aanvraag tot 31 juli daaropvolgend.

Op straffe van verval moeten de gevraagde inlichtingen uiterlijk op 31 oktober daaropvolgend bij de Dienst voor geneeskundige verzorging toekomen.

De Dienst voor geneeskundige verzorging van het R.I.Z.I.V. betaalt het bedrag van de bijdrage vóór 31 december van het jaar na het dienstjaar of uiterlijk honderdtwintig dagen na de dag van de bekendmaking van het koninklijk besluit waarmee die bijdrage wordt vastgesteld, als die bekendmaking plaatsheeft na 2 september van het jaar dat volgt op het betrokken dienstjaar.".

Art. 5. Artikel 4, § 2, gewijzigd bij...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT