15 FEBRUARI 2008. - Decreet tot wijziging van de wet van 28 april 1953 betreffende de inrichting van het universitair onderwijs door de Staat (1)

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Artikel 5 van de wet van 28 april 1953 betreffende de inrichting van het universitair onderwijs door de Staat, vervangen bij de wet van 24 maart 1971, gewijzigd bij de wet van 28 mei 1971 en bij het decreet van 31 maart 2004, wordt vervangen als volgt :

Art. 5. De academische overheden in iedere universiteit zijn : de rector, de academische raad, de raad van bestuur, het uitvoerend bureau, als dit opgericht wordt, de vice-rector(en), de prorector, de decanen van de faculteiten, als deze faculteiten bestaan, en de secretaris van de academische raad.

Maken ook deel uit van de academische overheden, de verantwoordelijken van de organen opgericht overeenkomstig artikel 4, § 1, voor wie de raad van bestuur de beslissing zou nemen deze hoedanigheid te erkennen.

Art. 2. Artikel 7, tweede lid, van dezelfde wet, wordt vervangen als volgt :

Deze raad wordt voorgezeten door de rector, bij diens afwezigheid of verhindering, door de vice-rector bedoeld in artikel 9, § 1, bij diens ontstentenis, door één van de vice-rectoren bedoeld in artikel 9, § 2, of bij diens ontstentenis door een lid dat de vergadering aanstelt.

Art. 3. In artikel 8 van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 24 maart 1971, en gewijzigd bij de wet van 21 juni 1985 en bij de decreten van 8 februari 1999, 12 juni 2003, 28 januari 2004 en 19 mei 2004, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. In 2° worden de woorden « bedoeld in artikel 9, § 1 » toegevoegd tussen de woorden « vice-rector » en de woorden « , ondervoorzitter »;

  2. Er wordt een punt 2°bis ingevoegd, luidend als volgt :

    2°bis : van de vice-rector(en) bedoeld in artikel 9, § 2;

  3. In 3° wordt het aantal « elf » geschrapt;

  4. Tussen het eerste lid en het tweede lid wordt het volgende lid ingevoegd :

    Het aantal leden van het onderwijzend personeel waaruit de categorieën 2°bis en 3° bestaan, is gelijk aan elf.

    Art. 4. Artikel 9 van dezelfde wet, vervangen bij de wet van 24 maart 1971 en gewijzigd bij het decreet van 31 maart 2004, wordt vervangen als volgt :

    Art. 9. § 1. De Regering benoemt tegelijk met de rector onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde duur van vier jaar, de vice-rector.

    De raad van bestuur kan een procedure vastleggen waarbij men zich kandidaat kan stellen voor deze beide ambten.

    De vice-rector voert de titel van eerste vice-rector indien één of meer vice-rectoren...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT