Omzendbrief nr. 2010/MINFP/04 betreffende de toepassing van artikel 16 van het besluit van de Waalse Regering van 27 maart 2009 tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 betreffende de voorwaarden voor de indienstneming en de administratieve en geldelijke toestand van de contractuele personeelsleden, de 26 octobre 2010

Artikel M. Deze omzendbrief verduidelijkt de wijze waarop de regel toegepast dient te worden vervat in artikel 16 van het besluit van de Waalse Regering van 27 maart 2009 tot wijziging van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 betreffende de voorwaarden voor de indienstneming en de administratieve en geldelijke toestand van de contractuele personeelsleden.

Tegen bepaalde voorwaarden die hierna besproken zullen worden kan die regel ervoor zorgen dat contractuelen die SELOR-laureaat zijn statutair worden.

  1. Inhoud van artikel 16 van het besluit van de Waalse Regering van 27 maart 2009.

    Het artikel luidt als volgt : In afwijking van de artikelen 13, lid 2, en 15 van het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 houdende de Waalse Ambtenarencode wordt het contractuele personeelslid dat reeds in dienst genomen is met een onbepaalde duur op de datum van inwerkingtreding van dit besluit, aangeworven indien het voldoet aan de volgende voorwaarden :

    1° de algemene toelaatbaarheidsvoorwaarden bedoeld in artikel 19, 1° tot 5°, en 8°, van voornoemd besluit vervullen;

    2° geslaagd zijn voor een vergelijkend wervingsexamen dat georganiseerd wordt door SELOR voor het Waalse Gewest en de instellingen van openbaar nut die ervan afhangen, en afgesloten voor 31 december 2009;

    3° in nuttige orde zijn om aangeworven te worden voor de betrekking die het bekleedt of een andere betrekking van hetzelfde niveau en hetzelfde beroep, vacant verklaard en onbezet in dezelfde personeelsformatie.

    Deze bepaling is niet van toepassing op de laureaten van de vergelijkende examens waarvan de oproep tot de kandidaten verricht is na 31 december 2010."

  2. Analyse van het artikel

    1) In artikel 16 wordt onmiddellijk aangegeven dat het van twee bepalingen van de Waalse Ambtenarencode afwijkt, waarbij de eerste van die bepalingen de vacantverklaring van de wervingsbetrekkingen (artikel 13, tweede lid) beoogt en de tweede de opeenvolgende wijzen van overdracht van een betrekking die vacant is verklaard, (artikel 15) betreft.

    2) Artikel 16 bepaalt daarna vier voorwaarden die vervuld moeten worden door het contractuele personeelslid :

    2.1. op 1 mei 2009 een contract voor onbepaalde duur hebben, die voor die datum in werking is getreden;

    2.2. de algemene toelaatbaarheidsvoorwaarden bedoeld in artikel 19, 1° tot 5°, en 8°, van de Code (1) vervullen;

    2.3. geslaagd zijn voor een vergelijkend wervingsexamen dat georganiseerd wordt door SELOR voor het Waalse Gewest...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT