Besluit van de Waalse Regering betreffende de voorwaarden voor de indienstneming en de administratieve en geldelijke toestand van de contractuele personeelsleden van ' Wallonie-Bruxelles international '., de 5 décembre 2008

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op de contractuele personeelsleden van " Wallonie-Bruxelles international ", hierna " de instelling " genoemd.

Dit besluit is niet van toepassing op de personeelsleden die aangeworven moeten worden bij gebruikscontract van student tussen de maanden juli, augustus en september.

HOOFDSTUK II. - Aanwervingsvoorwaarden.

Art. 2. § 1. Personen kunnen door de instelling aangeworven worden slechts om :

  1. in te spelen op uitzonderlijke en tijdelijke behoeften aan personeel, ofwel door de uitvoering van in de tijd beperkte acties, ofwel door een uitzonderlijke werktoename;

  2. personeelsleden te vervangen in geval van totale of gedeeltelijke afwezigheid, ongeacht of ze in dienstactiviteit zijn;

  3. bijkomende of specifieke opdrachten zoals bedoeld in dit artikel te vervullen;

  4. te zorgen voor de uitvoering van opdrachten die bijzondere kennissen of een brede expertise van hoog niveau vereisen, die beide relevant zijn voor de uit te voeren opdrachten.

    Het arbeidscontract bepaalt de opdrachten die toevertrouwd worden aan de persoon aangeworven overeenkomstig het tevoren bepaalde functieprofiel.

    § 2. Onder bijkomende opdrachten wordt verstaan :

  5. de dienstopdrachten in de cafetaria's;

  6. de onderhoudsopdrachten;

  7. de telefonie- en opvangopdrachten;

  8. de door de chauffeurs uitgeoefende opdrachten.

    § 3. Bij de specifieke opdrachten kunnen behoren, de opdrachten betreffende de uitvoering van de Europese programma's, de internationale jongerenuitwisselingen waarvoor de tewerkstelling door externe subsidies wordt gefinancierd.

    De voor deze functie aangewezen persoon is minstens houder van een diploma dat toegang geeft tot de arbeidsplaatsen van niveau 1 en moet voldoen aan de bijzondere beroepskwalificaties die in het profiel van de functie vastgesteld worden.

    § 4. Als opdrachten die bijzondere kennissen of een brede expertise van hoog niveau vereisen, die beide relevant zijn voor de uit te voeren opdrachten, kunnen worden beschouwd, de opdrachten die beheersmethoden of technische kennissen van hoog niveau integreren.

    Art. 3. Voor de toepassing van artikel 10, § 1, van het besluit van de Waalse Regering tot vaststelling van het administratieve en financiële statuut van het personeel van " Wallonie-Bruxelles international " omvat de personeelsformatie van de instelling de betrekkingen waarin moet worden voorzien en bedoeld in artikel 2, § 1, 1°, 3° en 4° van dit besluit.

    HOOFDSTUK III. - Toelaatbaarheid, selectie en beëindiging van functie.

    Art. 4. § 1. De bij arbeidsovereenkomst aan te werven personen moeten de volgende voorwaarden vervullen :

  9. burgerlijke en politieke rechten genieten;

  10. voldoen aan de wetten op de militaire dienst;

  11. het bewijs leveren van de medische geschiktheid vereist om de functie uit te oefenen;

  12. houder zijn van een diploma of een studiegetuigschrift in verhouding met het niveau van de toe te kennen betrekking;

  13. een gedrag hebben dat overeenstemt met de eisen van de functie.

    § 2. De in § 1 bedoelde voorwaarden moeten behouden worden tijdens de uitvoering van het contract.

    § 3. Voor de niveaus 1, 2+ en 2 zijn de selectiecriteria de volgende : het diploma en de vorming, de geschiktheden en bevoegdheden, de motivatie om de functie te bekleden.

    Voor het niveau 3 zijn de selectiecriteria de volgende : de geschiktheden en bevoegdheden, de motivatie om de functie te bekleden.

    § 4. Voor de aanwervingen bedoeld in artikel 2, § 1, 1° en 2°, van dit besluit wordt de voorkeur gegeven aan de geslaagden voor vergelijkende wervingsexamens die specifiek zijn voor de functie en die georganiseerd worden door de " SELOR " voor het Waalse Gewest of de Franse Gemeenschap " Wallonie-Bruxelles " en waarvan de wervingsreserve steeds geldig is.

    Bij gebrek aan geïnteresseerde SELOR-geslaagde, kan de oproep tot de kandidaten het voorwerp uitmaken van een bekendmaking door elke communicatievector waardoor elke geïnteresseerde persoon van zich kan laten horen.

    Voor de in artikel 2, § 1, 1, 2, bedoelde aanwervingen en voor de aanwervingen bestemd voor het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT