12 DECEMBER 2006. - Koninklijk besluit waarbij de onmiddellijke inbezitneming van sommige percelen nodig voor de versteviging van de rotswanden en gelegen op het grondgebied van de gemeente Ciney van algemeen nut wordt verklaard

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 23 juli 1926 houdende oprichting van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, inzonderheid op artikel 1bis, vervangen door artikel 155 van de wet van 21 maart 1991;

Gelet op de wet van 26 juli 1962, gewijzigd bij de wet van 6 april 2000, betreffende de rechtspleging bij hoogdringende omstandigheden inzake onteigening ten algemenen nutte;

Gelet op de wet van 21 maart 1991 betreffende de hervorming van sommige economische overheidsbedrijven, inzonderheid op artikel 10, § 2, 2°;

Gelet op het koninklijk besluit van 14 juni 2004 tot hervorming van de beheersstructuren van de spoorweginfrastructuur, inzonderheid op artikel 4;

Overwegende dat de rotswanden van Serinchamps langs de spoorlijn 162 Namen - Sterpenich tussen de kilometerpalen 103,686 en 104,451 en tussen de kilometerpalen 104,844 en 105,772 na onderzoek als gevaarlijk werden erkend;

Overwegende dat het nodig is deze rotswanden te verstevigen en dat hiertoe het profiel van de taluds dient te worden gewijzigd zoals aangegeven op de plannen nrs. DV-1620-103.686-007 en DV-1620-104.844-005;

Overwegende dat de boven beschreven werken het noodzakelijk maken de percelen aangeduid op de plannen nrs. DV-1620-103.686-008 en DV-1620-104.844-006 en gelegen op het grondgebied van de gemeente Ciney in bezit te nemen;

Overwegende dat bovengenoemde werken een dringend karakter hebben omdat zij onontbeerlijk zijn voor het blijvend verzekeren van de veiligheid van de spoorwegexploitatie;

Overwegende dat de onmiddellijke inbezitneming van de bedoelde percelen ten algemenen nutte derhalve...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT