7 APRIL 2003. - Ministerieel besluit houdende goedkeuring van het huishoudelijk reglement van het Comité voor een sociaal verantwoorde productie

De Minister van Economie,

Gelet op artikel 108 van de Grondwet,

Gelet op de wet van 27 februari 2002 ter bevordering van sociaal verantwoorde productie, inzonderheid op artikel 7, § 5;

Gelet op het huishoudelijk reglement opgesteld door het Comité tijdens haar vergadering van 4 juli 2002;

Besluit :

Enig artikel. Het huishoudelijk reglement, opgesteld door het Comité voor een sociaal verantwoorde productie in haar vergadering van 4 juli 2002, in bijlage bij onderhavig besluit wordt goedgekeurd.

Brussel, 7 april 2003.

Ch. PICQUE

Comite voor sociaal verantwoorde productie

Huishoudelijk reglement

Gelet op de wet van 27 februari 2002 ter bevordering van sociaal verantwoorde productie, inzonderheid van het art. 7 § 5;

Heeft het comité voor sociaal verantwoorde productie zijn huishoudelijk reglement als volgt vastgesteld :

HOOFDSTUK I. - Comité voor sociaal verantwoorde productie

Artikel 1. Het comité voor sociaal verantwoorde productie vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt.

Het secretariaat verstuurt de uitnodigingen ten laatste 10 volle dagen voor de vergadering, behoudens hoogdringendheid, waarover de voorzitter moet oordelen.

Het comité wordt eveneens bijeengeroepen op verzoek van de Minister van Economische Zaken of van vijf effectieve leden van het comité; in dit geval moet het comité binnen de vijftien dagen volgend op het verzoek bijeenkomen.

In alle gevallen vermeldt de agenda de onderwerpen die ter sprake worden gebracht en de besprekingen lopen uitsluitend over deze onderwerpen. Enkel in geval van hoogdringendheid zal een punt aan de agenda kunnen worden toegevoegd mits twee derden van de comité-leden daarom vragen.

Art. 2. De plaatsvervangende leden worden eveneens opgeroepen en nemen deel aan de vergaderingen van het comité.

Het plaatsvervangend lid, vervangt zijn effectief lid die afwezig is.

Art. 3. Het comité kan slechts op geldige wijze beraadslagen, wanneer minstens acht leden leden die mede beslissende stem hebben de voorzitter niet meegerekend, aanwezig zijn. Na een tweede bijeenroeping beraadslaagt het comité evenwel op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 4. De agendapunten worden bepaald door de voorzitter, door de ondervoorzitter die hem vervangt of op verzoek van twee effectieve comité-leden. De voorzitter of de ondervoorzitter die hem vervangt bereidt de aan het comité voor te leggen stukken voor en alsook over de uitvoering van de genomen beslissingen.

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT