Huishoudelijk Reglement van de Commissie van erkenning van de centra voor coördinatie van thuisverzorging en thuisdiensten., de 28 juin 2001

Artikel 1. Vergaderingen.

De Commissie vergadert na bijeenroeping door de Voorzitter :

- om bepaalde problemen te onderzoeken;

- op verzoek van minstens de helft van haar leden;

- op verzoek van de Minister van de Waalse Regering tot wiens bevoegdheden het gezondheidsbeleid behoort, hierna de Minister genoemd.

De Commissie vergadert minstens twee keer per jaar.

Zowel de leden van de Commissie als de aanwezige personen tekenen een presentielijst.

De vergaderingen worden gehouden in aanwezigheid van de voorzitter, of wanneer hij verhinderd is, van de ondervoorzitter.

Art. 2. Oproepingen en agenda.

De oproepingen voor de vergaderingen vermelden de agenda en worden uiterlijk 10 dagen vÛÛr de datum van de vergadering door de secretaris van de Commissie gericht aan de voorzitter, de ondervoorzitter en elk lid van de Commissie.

Ze gaan vergezeld van het notulen-ontwerp van de vorige vergadering, dat aan het begin van de vergadering aan de goedkeuring van de leden wordt onderworpen.

Elk lid mag per post of aan het begin van de vergadering vragen dat een bepaald punt in de agenda wordt opgenomen. Als over dat punt moet worden gestemd, wordt het opgenomen in de agenda van de volgende vergadering.

Art. 3. Notulen.

De notulen van de vergadering worden opgemaakt door de secretaris van de Commissie.

De notulen vermelden :

- de naam van de aanwezige, afwezige of verschoonde leden, alsmede de volmachten;

- de agenda;

- de goedkeuring van de notulen van de vorige vergadering, alsmede eventuele opmerkingen;

- het verslag van de debatten of opmerkingen en de stemmingen;

- de agenda van de geplande vergaderingen of werkgroepen.

De notulen worden aan het begin van de volgende vergadering aan de goedkeuring van de leden onderworpen.

De notulen worden bewaard op het secretariaat van de Commissie.

Art. 4. Afwezigheden en volmachten.

Het lid dat de vergadering van de Commissie niet kan bijwonen, verwittigt het secretariaat en bezorgt hem zijn eventuele opmerkingen i.v.m. de agenda. Die opmerkingen worden tijdens de vergadering meegedeeld.

Een verschoond lid mag zijn stemrecht uitoefenen door volmacht te geven aan een ander lid d.m.v. het door de Commissie opgemaakte formulier. Een lid mag slechts houder zijn van ÈÈn volmacht.

Het lid dat drie opeenvolgende vergaderingen zonder rechtvaardiging mist, wordt geacht ontslagnemend te zijn. De voorzitter stelt de Minister in kennis daarvan.

Art. 5. Beslissingen.

Overeenkomstig artikel 6 van het besluit van de Executieve...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT