Huishoudelijk reglement van het Vast Elektrotechnisch Comité ingesteld bij het koninklijk besluit van 18 maart 2016 betreffende de inrichting en de werking van het Vast Elektrotechnisch Comité en van de vaste afdelingen van dit comité, de 17 mai 2019

HOOFDSTUK I. - Doeleinden en verwijzing naar wettelijke referenties

Artikel 1. Deze bijlage heeft tot doel het huishoudelijk reglement vast te leggen voor het Vast Elektrotechnisch Comité zoals voorzien in artikel 12 van het koninklijk besluit van 18 maart 2016 betreffende de inrichting en werking van het Vast Elektrotechnisch Comité en van de vaste afdelingen van dit Comité.

HOOFDSTUK II. - Werking van het Comité

Afdeling 1. - Taken

Art. 2. § 1. De taken van de algemene vergadering van het Vast Elektrotechnisch Comité worden bepaald in artikel 9, § 1 van het koninklijk besluit van 18 maart 2016 betreffende de inrichting en werking van het Vast Elektrotechnisch Comité en van de vaste afdelingen van dit comité.

§ 2. De taken van de vaste afdeling vergunningen worden bepaald in artikel 9, § 2, 1° van het koninklijk besluit van 18 maart 2016 betreffende de inrichting en werking van het Vast Elektrotechnisch Comité en van de vaste afdelingen van dit comité.

§ 3. De taken van de vaste afdeling veiligheid worden bepaald in artikel 9, § 2, 2° van het koninklijk besluit van 18 maart 2016 betreffende de inrichting en werking van het Vast Elektrotechnisch Comité en van de vaste afdelingen van dit comité.

Afdeling 2. - Algemene bepalingen

Art. 3. Voor de uitvoering van de taken die behoren tot hun opdracht kan de algemene vergadering en de vaste afdelingen hun werkzaamheden als volgt organiseren:

  1. door plenaire vergaderingen, waarbij de bepalingen opgenomen onder afdeling 3 specifiek van toepassing zijn. Deze wijze van werking is te verkiezen, en in ieder geval verplicht, indien adviesaanvragen dienen genomen te worden waarbij basis van een uitwisseling van standpunten noodzakelijk is;

  2. door middel van raadplegingen per correspondentie, waarbij de bepalingen opgenomen onder afdeling 4 specifiek van toepassing zijn. Deze wijze van werking zal in het bijzonder gebruikt worden om dringende problemen te behandelen, om de adviesaanvraag voor de plenaire vergaderingen voor te bereiden of om sommige adviesaanvragen buiten de plenaire vergaderingen (afwijking van de voorschriften van het Algemeen Reglement op de elektrische installaties, wegenistoelating voor de uitvoering en de uitbating van een elektrische verbinding, ...) te behandelen.

    Afdeling 3. - Plenaire vergaderingen

    Onderafdeling 1. - Uitnodigingen

    Art. 4. § 1. De algemene vergadering vergadert tenminste éénmaal per jaar. De vaste afdelingen worden samengeroepen op vraag van de algemene vergadering. Alle leden worden uitgenodigd. De uitnodiging wordt minstens vijftien werkdagen voor de vergadering aan de leden toegezonden.

    § 2. Op initiatief van de voorzitter of van de meerderheid der aanwezige leden kunnen andere personen uitgenodigd worden teneinde bepaalde punten op...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT