26 OKTOBER 2006. - Besluit van de Waalse Regering houdende goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur van de « Société wallonne du Logement » (Waalse Huisvestingsmaatschappij)

De Waalse Regering,

Gelet op de Waalse Huisvestingscode, ingesteld bij het decreet van 29 oktober 1998, inzonderheid op artikel 104;

Op de voordracht van de « Société wallonne du Logement » van 29 augustus 2006;

Op de voordracht van de Minister van Huisvesting,

Besluit :

Enig artikel. Het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur van de « Société wallonne du Logement », volledig in de bijlage weergegeven, wordt goedgekeurd.

Namen, 26 oktober 2006.

De Minister-President,

E. DI RUPO

De Minister van Huisvesting, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling,

A. ANTOINE

Bijlage

Huishoudelijk reglement van de raad van bestuur van de « Société wallonne du Logement »

HOOFDSTUK I. - Samenstelling van de raad van bestuur

Artikel 1. De raad van bestuur wijst een voorzitter en een ondervoorzitter uit zijn midden aan.

De verkiezing gebeurt bij geheime stemming.

HOOFDSTUK II. - De vergaderingen van de raad van bestuur

Art. 2. Na bijeenroeping door zijn voorzitter of, bij diens verhindering, door de ondervoorzitter vergadert de raad van bestuur telkens als de belangen van de maatschappij het vereisen.

Een agenda van de zittingen van de raad wordt voor een heel semester goedgekeurd tijdens de maand die voorafgaat aan dat semester.

De raad moet vergaderen wanneer ten minste vijf bestuurders erom verzoeken.

De vergaderingen vinden plaats op de maatschappelijke zetel van de « société » of op de in de oproepingen vermelde plaats.

De oproepingen voor de vergaderingen worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of, in volgorde, door de directeur-generaal. Zij vermelden de agenda van de zitting. Elk agendapunt wordt gesteund door een verslag of een informatienota van de directeur-generaal waarin het onderwerp wordt voorgesteld en beëindigd, als het om een verslag gaat, met een voorstel tot beslissing. Het geheel van deze documenten wordt per gewone post minstens zes dagen vóór de datum van de zitting gestuurd naar de gewone leden en de leden met raadgevende stem.

Met de instemming van de voorzitter en op met redenen omklede voordracht van de directeur-generaal, met name wat betreft de dringende noodzakelijkheid, kunnen verslagen of informatienota's later apart verzonden worden of zelfs voorgelegd worden om beraadslaagd of medegedeeld te worden.

De agendapunten worden door de voorzitter van de raad van bestuur vastgelegd op de voordracht van de directeur-generaal.

De Regeringscommissarissen bedoeld in artikel 25 van de statuten van de « société »...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT