Huishoudelijk reglement van de Hoge Raad voor Vrijwilligers, de 21 décembre 2010

Artikel 1. In het kader van onderhavig reglement wordt onder het begrip "lid" verstaan : effectieve leden en plaatsvervangende leden alsmede de door de Koning benoemde deskundigen.

Wanneer één van de artikelen van onderhavig reglement niet op alle leden van toepassing is, wordt vermeld of het artikel de effectieve leden, de plaatsvervangende leden of de deskundigen betreft.

Art. 2. De Hoge Raad voor Vrijwilligers vergadert op initiatief van de Voorzitter of op verzoek van minstens zeven leden van de Raad. Hij vergadert minstens viermaal per jaar.

Art. 3. Datum, uur en agenda van de vergadering worden door de Voorzitter bepaald. De uitnodigingen tot de vergadering vermelden de agenda.

De uitnodigingen moeten, behoudens spoedeisende gevallen, minstens vijftien dagen vóór de datum die vastgesteld werd voor de vergadering, aan de leden toegezonden worden.

Art. 4. Slechts de punten die op de agenda voorkomen worden tijdens de vergadering besproken. De door de bevoegde Ministers ingediende verzoeken tot advies moeten bij prioriteit worden behandeld.

Op schriftelijk verzoek van minstens vier leden, gericht aan de Voorzitter minstens drie weken vóór de datum van de volgende zitting, brengt de Voorzitter elk voorgesteld punt op de agenda van deze vergadering aan.

Niettemin kan bij het begin van de zitting ieder lid dringende redenen inroepen om de toevoeging van een agendapunt voor te stellen. Dit punt zal besproken kunnen worden mits erkenning van de hoogdringendheid door de meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 5. Bij afwezigheid wordt de Voorzitter vervangen door één van de Ondervoorzitters en bij afwezigheid van laatstgenoemden door de oudste van de stemgerechtigde leden.

De leden tekenen tijdens de vergadering een aanwezigheidslijst.

Art. 6. De notulen van de vergadering worden tijdens de eerst volgende vergadering goedgekeurd en worden pas na hun goedkeuring officieel.

De ontwerpen van notulen en documenten evenals de nota's van de leden, bestemd voor de Raad, worden eerst aan de Voorzitter, en later aan alle leden toegezonden binnen de maand na de vergaderingen en dit ten laatste met de uitnodiging van de volgende vergadering.

Ieder lid heeft het recht, vóór de vergadering of wanneer de notulen van de vergadering aan de goedkeuring van de vergaderde leden worden onderworpen, te verzoeken dat bepaalde wijzigingen aan deze notulen zouden worden aangebracht.

Art. 7. De Raad beslist slechts geldig op voorwaarde dat de helft van de effectieve...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT