14 FEBRUARI 2014. - Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 23 juli 2013, gesloten in het Paritair Comité voor de steenbakkerij, betreffende de toekenning van een sectoraal conventioneel stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) (1)

FILIP, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités, inzonderheid op artikel 28;

Gelet op het verzoek van het Paritair Comité voor de steenbakkerij;

Op de voordracht van de Minister van Werk,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Algemeen verbindend wordt verklaard de als bijlage overgenomen collectieve arbeidsovereenkomst van 23 juli 2013, gesloten in het Paritair Comité voor de steenbakkerij, betreffende de toekenning van een sectoraal conventioneel stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT).

Art. 2. De minister bevoegd voor Werk is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 14 februari 2014.

FILIP

Van Koningswege :

De Minister van Werk,

Mevr. M. DE CONINCK

_______

Nota

(1) Verwijzing naar het Belgisch Staatsblad :

Wet van 5 december 1968, Belgisch Staatsblad van 15 januari 1969.

Bijlage

Paritair Comité voor de steenbakkerij

Collectieve arbeidsovereenkomst van 23 juli 2013

Toekenning van een sectoraal conventioneel stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) (Overeenkomst geregistreerd op 5 augustus 2013 onder het nummer 116474/CO/114)

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en op arbeid(st)ers van de ondernemingen welke ressorteren onder het Paritair Comité voor de steenbakkerij.

Deze collectieve arbeidsovereenkomst is niet van toepassing op de NV Scheerders-Van Kerchove's, Verenigde Fabrieken te Sint-Niklaas, en de arbeid(st)ers die er zijn tewerkgesteld.

HOOFDSTUK II. - Rechthebbenden

Art. 2. Hebben recht op een aanvullende vergoeding voor sectoraal conventioneel SWT ten laste van het "Sociaal Fonds voor de baksteenindustrie", en onder de voorwaarden bepaald in artikel 3, de arbeid(st)ers verbonden door een arbeidsovereenkomst, die worden ontslagen, behalve wegens dringende redenen in de zin van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten.

Het "Sociaal Fonds voor de baksteenindustrie" waarborgt in alle gevallen de betaling van de aanvullende vergoeding voor sectoraal conventioneel SWT behalve wanneer de wetgeving op de sluiting van de onderneming van toepassing is.

Art. 3. 1. Overeenkomstig de bepalingen van artikel 3, § 2, 4e en 5e lid van het koninklijk besluit van 7 december 1992 betreffende de toekenning van werkloosheidsuitkeringen ingeval van conventioneel SWT, en onder voorbehoud van eventuele aanpassingen aangebracht aan deze reglementering, wordt de minimumleeftijd, om te kunnen genieten van deze regeling van aanvullende vergoeding, vastgesteld op 58 jaar voor de arbeid(st)ers. Bovendien dienen de arbeid(st)ers te voldoen aan de voorwaarde dat zij minstens 10 jaar anciënniteit hebben in de in artikel 1 bedoelde ondernemingen.

Vanaf het bereiken van de leeftijd van 60 jaar wordt deze anciënniteitsvoorwaarde beperkt tot 5 jaar anciënniteit in de in artikel 1 bedoelde ondernemingen.

  1. De minimumleeftijd om te kunnen genieten ten laste van het fonds van deze regeling van aanvullende vergoeding wordt vastgesteld op 56 jaar voor de arbeid(st)ers die voldoen aan de volgende voorwaarden :

    1. 33 jaar beroepsloopbaan als loontrekkende;

    2. 20 jaar ploegenarbeid met nachtprestaties, in uitvoering van hoofdstuk III, afdeling VI, onderafdeling 3 van de wet van 26 maart 1999 betreffende het Belgisch actieplan voor de werkgelegenheid 1998 en houdende diverse bepalingen;

    3. 10 jaar anciënniteit in de in artikel 1 bedoelde ondernemingen.

  2. De minimumleeftijd om te kunnen genieten ten laste van het fonds van deze regeling van aanvullende vergoeding wordt vastgesteld op 56 jaar voor de arbeid(st)ers die voldoen aan de volgende voorwaarden :

    1. 40 jaar beroepsloopbaan als loontrekkende;

    2. 10 jaar anciënniteit in de in artikel 1 bedoelde ondernemingen.

  3. De aanvragen om te kunnen genieten van het conventioneel SWT kunnen worden ingediend wanneer aan de voorwaarden is voldaan zoals voorzien in dit artikel 3, 1., 3, 2. et 3, 3. De regeling van de aanvullende vergoeding zal effectief een aanvang nemen zes maanden nadat aan al deze voorwaarden is voldaan.

    Art. 4. In uitvoering van de bepalingen van de artikelen 5 en 6 van de statuten...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT