15 DECEMBER 2010. - Programmadecreet houdende diverse maatregelen betreffende de sport in de Franse Gemeenschap, de begrotingsfondsen vermeld in de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap, de Raad voor de overdracht van de herinnering, het Leerplichtonderwijs en het Onderwijs voor Sociale promotie, de schoolgebouwen, de financiering van de universitaire instellingen en van de hogescholen, het wetenschaps- en universitair beleid, de overdracht van het hoger architectuuronderwijs naar de universiteit en de hulpverlening aan de universitaire instellingen en de onderhandeling in de Franse Gemeenschap

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

TITEL I. - Bepalingen betreffende de sport in de Franse Gemeenschap

HOOFDSTUK I. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 8 december 2006 houdende organisatie en subsidiëring van de sport in de Franse Gemeenschap

Artikel 1. Artikel 33 van het decreet van 8 december 2006 houdende organisatie en subsidiëring van de sport in de Franse Gemeenschap wordt als volgt vervangen :

Art. 33. § 1. Een voorschot op de jaarlijkse forfaitaire werkingssubsidie bedoeld in artikel 30 wordt gestort aan de begunstigden.

Dat voorschot bedraagt 80 % van het bedrag dat voor hetzelfde doel het jaar voordien aan dezelfde begunstigde uitbetaald werd en wordt als volgt verdeeld :

1) Een maximaal bedrag van 50 % kan voortijdig gestort worden in de loop van het laatste trimester van het jaar dat aan het gesubsidieerde dienstjaar voorafgaat;

2) Het saldo van dat voorschot wordt gestort in de loop van het eerste trimester van het gesubsidieerde dienstjaar.

Het saldo van de subsidie wordt uitbetaald op het einde van het eerste semester van het gesubsidieerde dienstjaar voor zover de begunstigde de boekhoudkundige aanwending van de toegekende voorschotten heeft verantwoord.

§ 2. Een voorschot op de bijkomende subsidie bedoeld in artikel 31 wordt gestort aan de begunstigde. Dat voorschot bedraagt 80 % van het bedrag dat het jaar voordien uitbetaald is voor hetzelfde doel aan dezelfde begunstigden en wordt als volgt verdeeld :

1) Een maximaal bedrag van 50 % kan voortijdig gestort worden in de loop van het laatste trimester van het jaar dat aan het gesubsidieerde dienstjaar voorafgaat;

2) Het saldo van dat voorschot wordt gestort in de loop van het eerste trimester van het gesubsidieerde dienstjaar.

Het saldo van de subsidie wordt uitbetaald op het einde van het eerste semester van het gesubsidieerde dienstjaar voor zover de begunstigde de boekhoudkundige aanwending van de toegekende voorschotten heeft verantwoord.

§ 3. Een deel of het geheel van een niet-verantwoorde subsidie zal onverwijld teruggevorderd worden en ten laatste op het moment van de uitbetaling van het daaropvolgend voorschot of de daaropvolgende subsidie aan de begunstigde op basis van dit decreet of van elke andere verordeningstekst.

HOOFDSTUK II. - Bepaling tot wijziging van het decreet van 30 juni 2006 betreffende de sociale integratie van jongeren door de sport, waarbij een sportcheque wordt ingevoerd

Art. 2. Het decreet van 30 juni 2006 betreffende de sociale integratie van jongeren door de sport, waarbij een sportcheque wordt ingevoerd, wordt opgeheven.

HOOFDSTUK III. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 3 juli 2003 tot invoering van de psychomotorische activiteiten in het gewoon kleuteronderwijs

Art. 3. Het 1e lid van artikel 16 van het decreet van 3 juli 2003 tot invoering van de psychomotorische activiteiten in het gewoon kleuteronderwijs, wordt als volgt aangevuld :

en voor de aankoop van sportmateriaal. Onder sportmateriaal wordt verstaan het materiaal dat rechtstreeks bestemd is voor het beoefenen van een sporttak, ten bedrage van minimaal honderdvijfentwintig euro per aanvraag. Zijn uitgesloten van de toepassingssfeer van dit decreet :

1° de uitrustingen en toebehoren die, wegens hun aard, verbruikbaar zijn of slechts voor een korte duur kunnen worden gebruikt;

2° de persoonlijke uitrustingen of aldus beschouwd, van de sportbeoefenaars;

3° het veiligheidsmateriaal;

4° de kosten voor het vervoeren, monteren en vasthechten van het materiaal;

5° het materiaal voor de evaluatie en de opvolging van de training.

Art. 4. Artikel 18 van hetzelfde decreet wordt als volgt gewijzigd :

  1. in punt 1° worden de woorden « 75 % van de werkelijke prijs van het materiaal waarvan het maximumbedrag door de Regering is vastgesteld » als volgt vervangen « 90 % van de werkelijke prijs van het materiaal waarvan het maximumbedrag 2.500 euro is »;

  2. in punt 2° worden de woorden « 60 % van de werkelijke prijs van het materiaal waarvan het maximumbedrag door de Regering vastgesteld is » als volgt vervangen « 75 % van de werkelijke prijs van het materiaal waarvan het maximumbedrag 2.500 euros »;

    Art. 5. Een 3e lid wordt toegevoegd in artikel 19 van hetzelfde decreet, luidend als volgt :

    Elke inrichting in het onderwijs georganiseerd door de Franse Gemeenschap bedoeld in artikel 17 kan per jaar slechts een aanvraag om subsidie indienen voor de aankoop van sportmateriaal. Die termijn loopt ten einde vanaf de ontvangst van het gesubsidieerde materiaal.

    HOOFDSTUK IV. - Bepalingen tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 19 januari 2001 tot vaststelling van de voorwaarden voor de toekenning van subsidies voor de aankoop van sportmateriaal

    Art. 6. In artikel 6 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 19 januari 2001 tot vaststelling van de voorwaarden voor de toekenning van subsidies voor de aankoop van sportmateriaal, zoals gewijzigd, wordt « 50 % » vervangen door « 75 % ».

    TITEL II. - Bepalingen betreffende de begrotingsfondsen vermeld in de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap

    Art. 7. De punten 10, 14, 18, 24, 25, 32, 39, 40, 41, 46 tot 52, 55 en 56 van de tabel in bijlage bij het decreet van 27 oktober 1997 houdende aanwijzing van de begrotingsfondsen vermeld in de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap worden geschrapt na budgettaire regularisatie op basis van hun toestand op 1 januari 2011.

    Art. 8. Punt 13 van de tabel gevoegd bij datzelfde decreet wordt gewijzigd volgens de tabel opgenomen in bijlage 1 bij dit decreet.

    Bijlage 1

    Benaming van het Fonds

    13 wordt gewijzigd : Exploitatiefonds van het Cultureel centrum « Marcel Hicter » in la Marlagne en van het Sociocultureel Opleidingscentrum Rossignol.

    Aard van de ontvangsten met een speciale bestemming

    Ontvangsten die voortvloeien uit de verhuring van lokalen, uit de huisvesting van stagiairs die aan opleidingen, colloquia en/of seminaries deelnemen.

    Doel van de toegelaten uitgaven

    Werkings- en investeringskosten van beide centra.

    Art. 9. Een punt 62 wordt toegevoegd in de tabel gevoegd bij het decreet van 27 oktober 1997 houdende aanwijzing van de begrotingsfondsen vermeld in de algemene uitgavenbegroting van de Franse Gemeenschap, volgens de tabel opgenomen in bijlage 2 van dit decreet.

    Bijlage 2

    Benaming van het Fonds

    62 : Fonds bestemd voor de activiteiten van Contactpunt Cultuur Europa.

    Aard van de Ontvangsten met een speciale bestemming

    Subsidies komende van de Europese Unie.

    Doel van de toegelaten uitgaven

    Uitgaven met betrekking tot de activiteiten van Contactpunt Cultuur Europa.

    TITEL III. - Bepalingen betreffende de Raad voor de overdracht van de herinnering

    HOOFDSTUK I. - Bepaling tot wijziging van het decreet van 13 maart 2009 betreffende de overdracht van de herinnering aan misdaden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en verzetsdaden of bewegingen die verzet boden tegen de regimes die deze misdaden hebben veroorzaakt

    Art. 10. Artikel 5, § 8, van het decreet van 13 maart 2009 betreffende de overdracht van de herinnering aan misdaden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en verzetsdaden of bewegingen die verzet boden tegen de regimes die deze misdaden hebben veroorzaakt, wordt door de volgende paragraaf vervangen :

    § 8. De Regering stelt, binnen de perken van de beschikbare kredieten, een maximumbedrag vast voor de reiskosten en de presentiegelden die worden toegekend aan de leden van de Raad en aan de personen bedoeld in § 7.

    TITEL IV. - Bepalingen betreffende het leerplichtonderwijs en het onderwijs voor sociale promotie

    HOOFDSTUK I. - Bepalingen betreffende de internaten

    Art. 11. In artikel 32, § 2, van de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving, wordt een lid toegevoegd, luidend als volgt :

    Vanaf het schooljaar 2010-2011, wordt het bedrag van de werkingssubsidies van de internaten vastgesteld in functie van het bedrag toegekend voor het voorafgaande schooljaar en geïndexeerd volgens de verhouding van het algemene indexcijfer van de consumptieprijzen tussen 1 januari van het betrokken dienstjaar en 1 januari van het voorafgaande dienstjaar.

    Art. 12. In artikel 6, § 1, van het koninklijk besluit nr. 456 van 10 september 1986 houdende rationalisatie en programmatie van de internaten van het door de Staat georganiseerde of gesubsidieerde onderwijs, zoals gewijzigd, wordt het jaar « 2011 » vervangen door het jaar « 2012 ».

    HOOFDSTUK II. Bepalingen betreffende de psycho-medisch-sociale centra

    Art. 13. Artikel 52 van het koninklijk besluit van 13 augustus 1962 tot regeling van de psycho-medisch-sociale centra wordt aangevuld met het volgende lid :

    Vanaf het schooljaar 2010-2011, wordt het bedrag van de werkingssubsidies vastgesteld in functie van het bedrag toegekend voor het voorafgaande schooljaar en geïndexeerd volgens de verhouding van het algemene indexcijfer van de consumptieprijzen tussen 1 januari van het betrokken dienstjaar en 1 januari van het voorafgaande dienstjaar.

    Art. 14. Vanaf het schooljaar 2010-2011 worden de werkingsdotaties van de psycho-medisch-sociale centra georganiseerd door de Franse Gemeenschap schooljaar per schooljaar vermeerderd op dezelfde basis als de vermeerdering van de subsidies bedoeld in artikel 52 van het koninklijk besluit van 13 augustus 1962 tot regeling van de psycho-medisch-sociale centra.

    HOOFDSTUK III.- Bepalingen betreffende het technisch en beroepsonderwijs

    Art. 15. Artikel 4, § 1, 2e lid, 1° van het decreet van 26 april 2007 waarbij gezorgd wordt voor de pedagogische uitrusting van het kwalificatieonderwijs wordt vervangen door de volgende bepaling :

    1°) 9.618.000 euro voor 2011.

    HOOFDSTUK IV. - Bepaling tot wijziging van het decreet van 17 juli 2003 betreffende een bijdrage in de kosten voor het gebruik van openbare gemeenschappelijke vervoermiddelen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT