10 FEBRUARI 2003. - Koninklijk besluit betreffende de uitgifte van zilveren herdenkingsmuntstukken van 10 EURO ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de geboorte van de schrijver Georges Simenon

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op het verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, inzonderheid op artikel 106, § 2;

Gelet op artikel 112 van de Grondwet;

Gelet op de wet van 12 juni 1930 tot oprichting van Muntfonds, inzonderheid op artikel 2, gewijzigd bij de wet van 10 december 2001;

Gelet op de beschikking van de Europese Centrale Bank van 19 december 2002 inzake de goedkeuring met de betrekking tot de omvang van de muntuitgifte in 2003.

Gelet op de akkoordbevinding van Onze Minister van Begroting van 16 januari 2003;

Gelet op de advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 31 oktober 2002;

Gelet op de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973, inzonderheid artikel 3, § 1, vervangen bij de wet van 4 juli 1989 en gewijzigd bij de wet van 4 augustus 1996;

Gelet op de dringende noodzakelijkheid;

Overwegende dat de 100e verjaardag van de geboorte van Georges Simenon valt op 13 februari 2003.

Overwegende dat de munten nog in januari 2003 dienen te worden uitgegeven.

Op de voordracht van Onze Minister van Financiën,

Hebben Wij besloten en besluiten Wij :

Artikel 1. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de geboorte van de schrijver Georges Simenon worden met ingang van 3 februari 2003, 50 000 zilverstukken van 10 euro in proof-uitvoering uitgegeven.

Art. 2. De stukken hebben de hiernavolgende kenmerken :

gehalte aan zilver : 925 duizendsten;

gewicht : 18,75 gram met een remedie van 1,5 % naar boven;

diameter : 33 millimeter.

De muntrand is gekarteld.

De muntstukken in proof - uitvoering zijn gepolijst en worden geproduceerd in medailleslag, en dragen de vermelding « QP ».

Art. 3. Het stuk...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT