20 FEBRUARI 2014. - Decreet houdende wijziging van het Waals Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid met het oog op de harmonisering en de vereenvoudiging van de procedure voor de controle en de toekenning van de subsidies en de activiteitenverslagen (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet regelt overeenkomstig artikel 138 van de Grondwet een aangelegenheid bedoeld in artikel 128 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 2 van het Waalse Wetboek van Sociale Actie en Gezondheid worden de streepjes vervangen door de nummers "1°" tot "8°".

Art. 3. In artikel 3 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in punt 13° worden de streepjes vervangen door de letters "a)" tot "d)";

  2. in punt 14° worden de streepjes vervangen door de letters "a)" en "b)";

  3. in punt 19° worden de streepjes vervangen door de letters "a)" tot "j)".

    Art. 4. In artikel 4, § 2, van hetzelfde Wetboek worden de streepjes vervangen door de nummers "1°" tot "6°".

    Art. 5. In artikel 7, § 1, van hetzelfde Wetboek worden de streepjes vervangen door de nummers "1° tot "6°".

    Art. 6. In artikel 15 van hetzelfde Wetboek wordt het woord "Bedoeld" vervangen door het woord "Het".

    Art. 7. In artikel 29 van hetzelfde Wetboek wordt het tweede lid vervangen door wat volgt :

    "Ze heeft ook als opdracht het uitbrengen van een technisch advies over de toepassing van titel 1 van boek 5, wat betreft :

  4. het programma van de inrichtingen voor bejaarde personen bedoeld in de artikelen 345 tot 347;

  5. de principiële akkoorden bedoeld in artikel 348;

  6. elke beslissing tot weigering, intrekking of schorsing van een erkenning, vóór deze beslissingen."

    Art. 8. In artikel 31, tweede lid, 1°, van hetzelfde Wetboek worden de streepjes vervangen door de letters "a)" en "b)".

    Art. 9. In artikel 42, § 2, van hetzelfde Wetboek wordt " § 1" vervangen door de woorden "paragraaf 1".

    Art. 10. In artikel 43, § 4, tweede lid, van de Franse versie van hetzelfde Wetboek wordt het woord "a" vervangen door het woord "à".

    Art. 11. In het eerste deel van hetzelfde Wetboek, wordt het opschrift van boek II, "Gemeenschappelijke bepalingen betreffende de regelmatige uitbetaling van de rechtstreekse en onrechtstreekse subsidies" vervangen door het opschrift "Bepalingen gemeen aan de operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid bedoeld in deel II van het Wetboek".

    Art. 12. In boek II van het eerste deel van hetzelfde Wetboek wordt een titel I ingevoegd, die artikel 44 inhoudt, met als opschrift "Inzameling van gegevens".

    Art. 13. Artikel 44 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt :

    "Art. 44. De Regering wordt ertoe gemachtigd de voorwaarden en de modaliteiten te bepalen voor de inzameling van de gegevens bij de operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid bedoeld in deel II van het Wetboek voor de uitvoering van studies en analysen van statistische gegevens in de aangelegenheden bedoeld bij artikel 5, § 1, I, 1°, en II, 1° tot 5°, van de bijzondere wet tot hervorming der instellingen van 8 augustus 1980.

    Het eerste lid is niet van toepassing op de operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid bedoeld in boek IV van deel II van het Wetboek. ».

    Art. 14. In boek II van het eerste deel van hetzelfde Wetboek wordt een titel 2 ingevoegd, die artikel 45 inhoudt, met als opschrift "Communicatie met een elektronisch middel".

    Art. 15. Artikel 45 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt :

    "Art. 45. Wanneer de mededeling van documenten of van informatie in uitvoering van deel II van het Wetboek wordt geëist, kan de Regering toestaan of opleggen dat deze mededeling langs elektronische weg wordt uitgevoerd.

    De Regering bepaalt de aard en de modaliteiten betreffende de elektronische communicatie bedoeld in het eerste lid. Ze kan, in dat opzicht, het gebruik van elektronische formulieren opleggen, die zij ter beschikking stelt.

    Het eerste en het tweede lid zijn niet van toepassing op de mededeling van documenten of informatie die in uitvoering van boek IV van deel II het Wetboek wordt geëist.".

    Art. 16. In boek II van het eerste deel van hetzelfde Wetboek wordt een titel 3 ingevoegd, die artikel 46 inhoudt, met als opschrift "Activiteitenverslag".

    Art. 17. Artikel 46 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt :

    "Art. 46. De in uitvoering van deel II van het Wetboek erkende operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid maken jaarlijks een activiteitenverslag aan de Regering of aan haar afgevaardigde over vóór 1 maart van het jaar dat volgt op het jaar waarop het verslag betrekking heeft.

    Dit verslag moet een kwalitatieve en kwantitatieve beoordeling mogelijk maken van de activiteiten van de operatoren bedoeld in het eerste lid.

    De Regering bepaalt de inhoud van het verslag en de communicatiemodaliteiten naar gelang van de bijzondere kenmerken en de activiteitensector van elke operator.

    De eerste drie leden zijn niet van toepassing op de in uitvoering van boek IV van deel II van het Wetboek erkende operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid.".

    Art. 18. In boek II van het eerste deel van hetzelfde Wetboek wordt een titel 4 ingevoegd, die artikel 47 inhoudt, met als opschrift "Toelagen".

    Art. 19. Artikel 47 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt :

    Art. 47. De Regering bepaalt de modaliteiten en de termijnen voor de vereffening van de toelagen toegekend in uitvoering van deel II van het Wetboek met inachtneming van het beginsel van de begrotingsannaliteit.

    Het eerste lid is niet van toepassing op de toelagen toegekend in uitvoering van boek IV van deel II van het Wetboek.

    Art. 20. In titel 4 van boek II van het eerste deel van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij artikel 18, wordt een artikel 47/1 ingevoegd, luidend als volgt :

    "Art. 47/1. § 1. De operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid bedoeld in deel II van het Wetboek die in aanmerking komen voor de toelagen, moeten het gebruik ervan rechtvaardigen binnen de termijn en volgens de modaliteiten bepaald door de Regering, rekening houdend met de aard van de toelagen en van de bijzondere kenmerken en de activiteitensector van elke operator.

    § 2. De Regering kan bepalen dat de toelagen worden verminderd of dat hun vereffening wordt geschorst zolang de operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid bedoeld in deel II van het Wetboek het gebruik van hun toelagen volgens de modaliteiten bedoeld in uitvoering van paragraaf 1 niet gerechtvaardigd hebben.

    § 3. De paragrafen 1 en 2 zijn niet van toepassing op de operatoren van het beleid van Sociale actie en Gezondheid bedoeld in boek IV van deel II van het Wetboek.".

    Art. 21. In titel 4 van boek II van het eerste deel van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij artikel 18, wordt een artikel 47/2 ingevoegd, luidend als volgt :

    "Art. 47/2. De Regering of haar afgevaardigde controleert het gebruik van de toelagen toegekend aan de operatoren in uitvoering van deel II van het Wetboek op grond van de rechtvaardigingen overgemaakt in uitvoering van artikel 47/1.

    De Regering bepaalt de modaliteiten en de voorwaarden voor de uitvoering van deze controle rekening houdend met de aard van de toelagen en de bijzondere kenmerken en de activiteitensector van elke operator.

    De eerste twee leden zijn niet van toepassing op de toelagen toegekend in uitvoering van boek IV van deel II van het Wetboek.".

    Art. 22. In artikel 52, § 1, 1°, van de Franse versie van hetzelfde Wetboek worden de woorden "d'aide" vervangen door de woorden "d'action".

    Art. 23. In artikel 53, tweede lid, 4°, van hetzelfde Wetboek, wordt de zin "Het model voor het project wordt door de Regering vastgesteld" vervangen door de zin "De Regering bepaalt de inhoud en de modaliteiten voor de mededeling van het project.".

    Art. 24. In artikel 54, derde lid, van de Franse versie van hetzelfde Wetboek worden de woorden "ne pourra" vervangen door de woorden "ne peut".

    Art. 25. In artikel 58, § 1, 1°, van de Franse versie van hetzelfde Wetboek worden de woorden "d'aide" vervangen door de woorden "d'action".

    Art. 26. In artikel 59, § 1, 1°, van de Franse versie van hetzelfde Wetboek worden de woorden "d'aide" tussen de woorden "centre public" en het woord "sociale" vervangen door de woorden "d'action".

    Art. 27. Artikel 63 van hetzelfde Wetboek wordt opgeheven.

    Art. 28. Artikel 64 van hetzelfde Wetboek wordt opgeheven.

    Art. 29. In artikel 66, 10°, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "die in rekening gebracht kunnen worden" vervangen door de woorden "die in rekening worden gebracht".

    Art. 30. In artikel 72, 3°, van hetzelfde Wetboek, worden de woorden "een bewijs van goed zedelijk gedrag vrij van elke veroordeling tot een criminele of correctionele straf die onverenigbaar zou zijn met de uitoefening van het ambt" vervangen door de woorden "een uittreksel uit het strafregister van het model bedoeld in artikel 595 van het Wetboek van strafvordering, vrij van veroordelingen tot correctionele straffen die onverenigbaar zijn met het ambt of tot criminele straffen".

    Art. 31. In artikel 77 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  7. in punt 1° worden de woorden "en het model van het collectieve begeleidingsproject" vervangen door de woorden "en de inhoud en de modaliteiten voor de mededeling van het collectieve begeleidingsproject";

  8. in punt 2°, worden de woorden "het model en" opgeheven.

    Art. 32. Artikel 84 van hetzelfde Wetboek wordt vervangen als volgt :

    "Art. 84. De Regering bepaalt de modaliteiten voor de uitwerking van het huishoudelijk reglement bedoeld in de artikelen 81, 7°, 82, 6°, en 83, 7°, alsook de minimale inhoud van het attest bedoeld in de artikelen 81, 6°, 82, 5°, et 83, 6°".

    Art. 33. In artikel 89, eerste lid, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "of haar afgevaardigde" tussen de woorden "de Regering" en de woorden ", indien de onderkomencapaciteit".

    Art. 34. In artikel 94, vierde lid, van hetzelfde Wetboek worden de woorden "het model" vervangen door de woorden "de inhoud en de communicatiemodaliteiten".

    Art. 35. In artikel 99 van hetzelfde Wetboek worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  9. in paragraaf 2 wordt " § 1"vervangen door de woorden "paragraaf 1";

  10. in paragraaf 3...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT