Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving betreffende de groentegewassen en het groentezaad met betrekking tot de botanische benaming van tomaten, de 17 janvier 2014

Artikel 1. Dit besluit voorziet in de omzetting van uitvoeringsrichtlijn 2013/45/EU van de Commissie van 7 augustus 2013 tot wijziging van de Richtlijnen 2002/55/EG en 2008/72/EG van de Raad en van Richtlijn 2009/145/EG van de Commissie wat betreft de botanische benaming van tomaten.

Art. 2. In de bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van 18 maart 2005 houdende het in de handel brengen van teeltmateriaal en plantgoed van groentegewassen, met uitzondering van groentezaad, worden in de tabel de woorden "Lycopersicon esculentum Mill." vervangen door de woorden "Solanum lycopersicum L.".

Art. 3. In artikel 1, 1°, van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 december 2005 houdende de reglementering van de handel in en van de keuring van groentezaad en zaad van cichorei voor de industrie vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 27 april 2007, worden de woorden "Lycopersicon esculentum Mill." vervangen door de woorden "Solanum lycopersicum L.".

Art. 4. In bijlage II, 3, A, bij hetzelfde besluit, vervangen bij het besluit van de Vlaamse Regering van 21 mei 2010, worden in de tabel de woorden "Lycopersicon esculentum" vervangen door de woorden "Solanum lycopersicum L.".

Art. 5. In bijlage III, 2, bij hetzelfde besluit, ingevoegd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 21 mei 2010, worden in de tabel de woorden "Lycopersicon esculentum" vervangen door de woorden "Solanum lycopersicum L.".

Art. 6. In bijlage 1, bij het het ministerieel besluit van 2 december 2010 tot vaststelling van bepaalde afwijkingen voor de toelating van landrassen en rassen van groenten die van oudsher op bepaalde plaatsen en in bepaalde gebieden worden gekweekt en die door genetische erosie worden bedreigd, en van groenterassen die geen intrinsieke waarde hebben voor de commerciële productie van gewassen, maar die ontwikkeld zijn voor teelt onder bijzondere omstandigheden, en voor het in de handel brengen van zaaizaad van die landrassen en rassen worden in de tabel de woorden "Lycopersicon esculentum Mill." vervangen door de woorden "Solanum lycopersicum L.".

Art. 7. In bijlage 2, bij hetzelfde besluit worden in de tabel de woorden "Lycopersicon esculentum Mill." vervangen door de woorden "Solanum lycopersicum L."

Art. 8. In bijlage 7 bij het Ministerieel besluit van 21 juni 2010 tot vaststelling van een keurings- en certificeringsreglement van zaaizaden van landbouw- en groentegewassen worden de woorden "Lycopersicon esculentum Mill." telkens...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT