Collectieve arbeidsovereenkomst van 7 december 2000, gesloten in het Paritair Comité voor de gezondheidsdiensten, betreffende toeslagen voor onregelmatige prestaties (Overeenkomst geregistreerd op 5 april 2001 onder het nummer 56978/CO/305)., de 7 décembre 2000

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst is van toepassing op de werkgevers en werknemers van :

- de inrichtingen die aan de wet op de ziekenhuizen onderworpen zijn;

- de psychiatrische verzorgingstehuizen;

- de samenwerkingsverbanden voor de oprichting en het beheer van initiatieven van beschut wonen;

- de rusthuizen voor bejaarden;

- de rust- en verzorgingstehuizen;

- de serviceflats en dienstencentra die verzorging verlenen ten gunste van bejaarden;

- de revalidatiecentra.

Onder " werknemers " wordt verstaan : het mannelijk en vrouwelijk werklieden- en bediendepersoneel.

Art. 2. Deze collectieve arbeidsovereenkomst geeft uitvoering aan het punt 1 van het federaal meerjarenplan van 1 maart 2000.

Art. 3. 1. Onder " onregelmatige prestaties " wordt begrepen prestaties uitgevoerd op zondag, feestdag en zaterdag alsmede de prestaties tijdens een onderbroken dienst of tijdens de nacht.

2. De toeslagen waarvan sprake in deze collectieve arbeidsovereenkomst worden berekend op het baremiek loon pro rata de duur van de effectief verrichte onregelmatige prestaties.

3. De toeslagen voor onregelmatige prestaties zijn onderling niet cumuleerbaar. De hoogste toeslag in functie van de geleverde onregelmatige prestaties is van toepassing.

De toeslagen voor onregelmatige prestaties zijn wel cumuleerbaar met de toeslagen voor overwerk, overeenkomstig de vigerende bepalingen van de arbeidswet van 16 maart 1971.

HOOFDSTUK II. - Bijzondere bepalingen.

Art. 4. Loontoeslag voor zaterdagwerk.

Aan het personeel dat op zaterdag moet werken, wordt een toeslag van 26 pct. op het baremiek loon toegekend pro rata de duur van deze effectief verrichte onregelmatige arbeidsprestaties.

Art. 5. Loontoeslag voor zondagswerk.

Aan het personeel dat met dagprestaties op zondag moet werken, wordt een toeslag van 50 pct. op het baremiek loon toegekend pro rata de duur van de effectief verrichte onregelmatige arbeidsprestaties. Deze toeslag wordt gebracht op 56 pct. op 1 oktober 2001.

Art. 6. Loontoeslag voor werk op feestdagen.

Aan het personeel dat met dagprestaties op een feestdag moet werken, wordt een toeslag van 50 pct. op het baremiek loon toegekend pro rata de duur van de effectief verrichte onregelmatige arbeidsprestaties. Deze toeslag wordt gebracht op 56 pct. op 1 oktober 2001.

Art. 7. Loontoeslag voor onderbroken dienst.

Aan het personeel dat in onderbroken dienst moet werken, dit wil zeggen een dienst bij dag welke...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT