Koninklijk besluit tot wijziging van de lijst gevoegd bij het koninklijk besluit van 24 oktober 2002 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen tegemoetkomt in de kosten van de verstrekkingen bedoeld in artikel 34, eerste lid, 20° van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994, de 11 mars 2013

Artikel 1. In hoofdstuk 2, afdeling 6, § 1 van deel 1 van de bijlage gevoegd bij het koninklijk besluit van 24 oktober 2002 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden waaronder de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen tegemoetkomt in de kosten van de verstrekkingen bedoeld in artikel 34, eerste lid, 20°, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd op 14 juli 1994 gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 19 december 2008, 29 augustus 2009, 7 oktober 2009, 16 januari 2011, 12 september 2011, 17 oktober 2011 en 17 mei 2012, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. In punt A, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1. In het eerste lid, worden de woorden " acute hypoxemie " vervangen door de woorden " hypoxemie die verbetert door zuurstofgebruik "

    2. Tussen het eerste en het tweede lid, wordt een lid ingevoegd, luidende :

    " De behandelende arts stelt een voorschrift op voor maximum een maand.

    Hij houdt rekening met de niet-gelijktijdige vergoeding van een oxyconcentrator hieronder vermeld, met medische gasvormige zuurstof en/of medische vloeibare zuurstof "

  2. In punt B, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

    1. In het eerste lid, worden de woorden " tijdens een maximale periode van 3 maanden " vervangen door de woorden " die verbetert door zuurstofgebruik ".

    2. Het tweede lid wordt vervangen als volgt :

      " De behandelende arts stelt een voorschrift op voor maximum één maand.

      Hij houdt rekening met de niet-gelijktijdige vergoeding van een oxyconcentrator hieronder vermeld, met gasvormige medische zuurstof en/of vloeibare medische zuurstof tenzij de eerste maand van gebruik van gasvormige medische zuurstof of vloeibare medische zuurstof in het kader van de revalidatie-conventie zuurstoftherapie. "

    3. Tussen het tweede en het derde lid, wordt een lid ingevoegd, luidende :

      " De voorschrijvende arts houdt rekening met een maximale termijn van de zuurstofbehandeling van maximaal 3 perioden per 12 maanden met een maximum van 1 maand per periode. De periode van 12 maanden begint bij de eerste periode die wordt toegekend. "

    4. Het vierde lid wordt vervangen als volgt :

      " Op basis van een behoorlijk gemotiveerde aanvraag, waarbij de hypoxemie klinisch gedocumenteerd wordt en die is opgesteld door de behandelende arts, reikt de adviserend geneesheer aan de rechthebbende een machtiging uit waarvan het model is bepaald onder " e " van deel II van de lijst en die als bijlage volgt bij dit besluit, en waarvan de geldigheidsduur beperkt is tot 12 maanden met maximaal 3 perioden tot tegemoetkoming van telkens maximaal 1 maand. De apotheker dient deze machtiging te hechten aan het laatste voorschrift. "

    5. Het vijfde lid wordt opgeheven.

      Art. 2. In hoofdstuk 2, afdeling 6, § 2, van deel 1 van de bijlage gevoegd bij hetzelfde besluit, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  3. In punt A, 2°, b), wordt het woord " sectie " vervangen door het woord " afdeling ".

  4. Het punt B wordt vervangen als volgt :

    " De tegemoetkoming vermeld in A, 1° kan slechts eenmaal per therapie worden aangerekend...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT