23 MEI 2002. - Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap tot wijziging van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 oktober 1998 betreffende de attesten, verslagen, getuigschriften en brevetten uitgereikt in het secundair onderwijs met volledig leerplan

De Regering van de Franse Gemeenschap,

Gelet op de wetten op het toekennen van de academische graden en het programma van de universitaire examens, gecoördineerd op 31 december 1949, inzonderheid op artikel 6 bis ingevoegd bij de wet van 31 juli 1975;

Gelet op de wet van 19 juli 1971 betreffende de algemene structuur en de organisatie van het secundair onderwijs, inzonderheid op artikel 5, § 3;

Gelet op het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 oktober 1998 betreffende de attesten, verslagen, getuigschriften en brevetten uitgereikt in het secundair onderwijs met volledig leerplan, gewijzigd bij het besluit van 19 april 1999;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 1 maart 2002;

Gelet op het akkoord van de Minister van Begroting, gegeven op 6 maart 2002;

Gelet op de beraadslaging van de Regering over de aanvraag om advies te geven door de Raad van State binnen een termijn van een maand;

Gelet op het advies nr. 33.226/2 van de Raad van State gegeven op 6 mei 2002 bij toepassing van artikel 84, 1ste lid, 1°, van de gecoördineerde wetten op de Raad van State;

Op de voordracht van de Minister van Secundair Onderwijs;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. Artikel 1 van het besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap van 22 oktober 1998 betreffende de attesten, verslagen, getuigschriften en brevetten uitgereikt in het secundair onderwijs met volledig leerplan wordt opgeheven.

Art. 2. In artikel 2 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. het woord « voormeld » wordt vervangen door de woorden « betreffende de organisatie van het secundair onderwijs »;

  2. de woorden « bijlage 2 » worden vervangen door de woorden « bijlage 1 »

Art. 3. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

Art. 3. Het getuigschrift dat overeenstemt met het getuigschrift van basisstudies uitgereikt op het einde van het 2de jaar secundair onderwijs of van het aanvullend jaar georganiseerd op het einde van het eerste jaar A of van het tweede gemeenschappelijk jaar, wordt opgesteld overeenkomstig het model in bijlage 2.

.

Art. 4. Artikel 4 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

Art. 4. § 1. De verslagen over de vaardigheden, uitgereikt bij toepassing van het decreet van 19 juli 2001 betreffende de organisatie van de eerste graad van het secundair onderwijs worden opgesteld overeenkomstig de modellen vermeld in bijlagen 3, 3bis, 5, 5bis, 5ter, 7, 7bis, 7ter, 9 en 9bis.

Bijlage 3 betreft het verslag over de vaardigheden dat op het einde van het 1ste jaar A of van het 1ste jaar algemeen of technisch onderwijs van type II de overgang naar het 2de gemeenschappelijk jaar of naar het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II motiveert.

Bijlagen 3bis en 7ter betreffen de verslagen over de vaardigheden die oriëntatiebeslissingen naar het aanvullend jaar motiveren en uitgereikt worden op het einde van :

1° ofwel het 1ste jaar A of het 2de gemeenschappelijk jaar;

2° ofwel het 1ste jaar of het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II.

Bijlage 5 betreft het verslag over de vaardigheden dat meegaat met een schoolbezoekattest, uitgereikt op het einde van het 1ste jaar A of van het 1ste jaar algemeen of technisch onderwijs van type II, dat de overgang naar het 2de gemeenschappelijk jaar of 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II toelaat.

Bijlagen 5bis, 5ter, 7, 7bis, 9 en 9bis betreffen de verslagen over de vaardigheden die meegaan met een richtingsattest uitgereikt op het einde van :

1° ofwel het aanvullend jaar georganiseerd op het einde van het 1ste jaar A of van het eerste jaar van algemeen of technisch onderwijs van type II;

2° ofwel het 2de gemeenschappelijk jaar of van het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II;

3° ofwel het aanvullend jaar georganiseerd op het einde van het 2de gemeenschappelijk jaar of van het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II.

§ 2. De verslagen over de vaardigheden die « onder voorbehoud » worden uitgereikt bij toepassing van de artikelen 56, 3°, en 56bis van voornoemd koninklijk besluit van 29 juni 1984, worden opgesteld overeenkomstig de modellen vermeld in de bijlagen 4, 4bis, 6, 6bis, 6ter , 8, 8bis, 8ter , 9ter en 9quater.

Bijlage 4 betreft het verslag over de vaardigheden dat op het einde van het 1ste jaar A of van het 1ste jaar algemeen of technisch onderwijs van type II de overgang naar het 2de gemeenschappelijk jaar of naar het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II motiveert.

Bijlagen 4bis en 8ter betreffen de verslagen over de vaardigheden die oriëntatiebeslissingen naar het aanvullend jaar motiveren en uitgereikt worden op het einde van :

1° ofwel het 1ste jaar A of het 2de gemeenschappelijk jaar;

2° ofwel het 1ste jaar of het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II.

Bijlage 6 betreft het verslag over de vaardigheden dat meegaat met een schoolbezoekattest, uitgereikt op het einde van het 1ste jaar A of het 1ste jaar algemeen of technisch onderwijs van type II, dat de overgang naar het 2de gemeenschappelijk jaar of 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II toelaat.

Bijlagen 6bis, 6ter , 8, 8bis, 9ter en 9quater betreffen de verslagen over de vaardigheden die meegaan met het richtingsattest dat uitgereikt wordt op het einde van :

1° ofwel het aanvullend jaar georganiseerd op het einde van het eerste jaar A of van het eerste jaar van algemeen of technisch onderwijs van type II;

2° ofwel het 2de gemeenschappelijk jaar of van het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II;

3° ofwel het aanvullend jaar georganiseerd op het einde van het 2de gemeenschappelijk jaar of van het 2de jaar algemeen of technisch onderwijs van type II.

§ 3. Bijlagen 10 tot 12 betreffen de richtingsattesten die worden uitgereikt op het einde van het 2de jaar secundair beroepsonderwijs en het 3de, 4de en 5de jaar secundair onderwijs. Bijlage 12 betreft eveneens het richtingsattest dat wordt uitgereikt in geval van schoolbezoek zonder vrucht van het 6de of 7de jaar secundair onderwijs alsmede het 1ste, 2de of 3de jaar aanvullend secundair beroepsonderwijs.

Bijlagen 13 tot 15 betreffen de richtingsattesten « onder voorbehoud » uitgereikt bij toepassing van de artikelen 56, 3° en 56bis van voornoemd koninklijk besluit van 29 juni 1984, op het einde van het 2de jaar secundair beroepsonderwijs en het 3de, 4de en 5de jaar secundair onderwijs.

Bijlagen 16 tot 18 betreffen de richtingsattesten die uitgereikt worden op het einde van de 2de graad secundair beroepsonderwijs bedoeld in artikel 22, § 3, van hetzelfde koninklijk besluit.

Bijlagen 19 tot 21 betreffen de richtingsattesten die « onder voorbehoud » worden uitgereikt bij toepassing van de artikelen 56, 3° en 56bis van hetzelfde koninklijk besluit, op het einde van de 2de graad secundair beroepsonderwijs bedoeld in artikel 22, § 3 van hetzelfde koninklijk besluit. »

Art. 5. In artikel 18 van hetzelfde besluit wordt het woord « verslagen » toegevoegd na de woorden « de getuigschriften, ».

Art. 6. Bijlagen 1 tot 4, bijlage 5, gewijzigd bij het besluit van 19 april 1999, bijlagen 6 tot 9 en bijlage 45, gewijzigd bij het besluit van 19 april 1999, van hetzelfde besluit worden vervangen door de bijlagen 1 tot 23.

Art. 7. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 mei 2002.

Art. 8. De Minister tot wiens bevoegdheid het Secundair Onderwijs behoort, wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

Brussel, 23 mei 2002.

Vanwege de Regering van de Franse Gemeenschap :

De Minister van Secundair Onderwijs,

P. HAZETTE

Annexe 1re

Annexe 1re de l'arrêté du Gouvernement du 22 octobre 1998 relatif aux attestations, rapports, certificats et brevets délivrés au cours des études secondaires de plein exercice

COMMUNAUTE FRANÇAISE DE BELGIQUE

ENSEIGNEMENT SECONDAIRE

ATTESTATION DE FREQUENTATION DE LA 1re ANNEE B

Dénomination et siège de l'établissement : . . . . .

. . . . .

. . . . . (1)

Le (La) soussigné(e), . . . . . (2)

chef de l'établissement susmentionné, certifie que

. . . . . (2)

né(e) à . . . . . (3), le . . . . . (4)

a suivi du 1er septembre ....................... au 30 juin ................................ (8)

en qualité d'élève régulier (régulière), l'année d'études susvisée de l'enseignement secondaire de plein exercice et a terminé cette année dans l'établissement susmentionné.

Il (Elle) atteste que toutes les prescriptions légales et réglementaires ont été respectées.

Donné à . . . . . (5), le . . . . . (4)

Le (La) chef d'établissement, Sceau de l'établissement.

Vu pour être annexé à l'arrêté du Gouvernement de la Communauté française du 23 mai 2002 modifiant l'arrêté du Gouvernement de la Communauté française du 22 octobre 1998 relatif aux attestations, rapports, certificats et brevets délivrés au cours des études secondaires de plein exercice.

Le Ministre de l'Enseignement secondaire,

P. HAZETTE

Annexe 2

Annexe 2 de l'arrêté du Gouvernement du 22 octobre 1998 relatif aux attestations, rapports, certificats et brevets délivrés au cours des études secondaires de plein exercice

COMMUNAUTE FRANÇAISE DE BELGIQUE ENSEIGNEMENT SECONDAIRE

CERTIFICAT EQUIVALENT AU CERTIFICAT D'ETUDES DE BASE

(articles 24, § 1erter , et 49, § 1er bis, de l'arrêté royal du 29 juin 1984 relatif à l'organisation de l'enseignement secondaire)

Dénomination et siège de l'établissement : . . . . .

. . . . .

. . . . . (1)

Le (La) soussigné(e), . . . . . (2)

chef de l'établissement susmentionné, certifie que

. . . . . (2)

né(e) à . . . . . (3), le . . . . . (4)

a obtenu le certificat équivalent au certificat d'études de base.

Il (Elle) atteste que toutes les prescriptions légales et réglementaires ont été respectées.

Donné à . . . . . (5), le . . . . . (4)

Le (La) chef d'établissement, Sceau de l'établissement.

Vu pour être annexé à l'arrêté du Gouvernement de la Communauté française du 23 mai 2002 modifiant l'arrêté du Gouvernement de la Communauté française du 22 octobre 1998...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT