Koninklijk besluit houdende overdracht van de Belgische Geologische Dienst van het Ministerie van Economische Zaken naar het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen., de 2 août 2002

HOOFDSTUK I. - Inleidende bepaling.

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit dient te worden verstaan onder :

- "Dienst", de Belgische Geologische Dienst;

" Ministerie", het Ministerie van Economische Zaken;

" Instituut", het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen;

" Fonds" : het Fonds voor de exploratie en de exploitatie van minerale en andere niet-levende rijkdommen van de territoriale zee en het continentaal plat van België van het Ministerie van Economische Zaken.

HOOFDSTUK II. - Algemene bepalingen.

Art. 2. De Dienst wordt overgedragen van het Ministerie naar het Instituut waarvan hij het zevende departement wordt onder de naam "Belgische Geologische Dienst".

De Dienst blijft in het gebouw gehuisvest gelegen te 1000 Brussel, Jennerstraat 13, met de uitrusting die hem ter beschikking is gesteld voor zijn werking, te weten het meubilair, de al dan niet wetenschappelijke uitrusting, de bibliotheken, de verzamelingen, met inbegrip van de lithotheek.

Art. 3. De aan te wenden middelen en modaliteiten om gegevens uit te wisselen tussen de Dienst en het Fonds in het kader van hun respectieve opdrachten worden later gepreciseerd in een protocol tussen de Secretaris-generaal van het Ministerie en de Directeur van het Instituut.

Het moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Ministers die bevoegd zijn voor Economie en voor Wetenschapsbeleid.

Art. 4. Tenzij in dit besluit anders bepaald wordt, neemt het Instituut de rechten en plichten over van het Ministerie wat de uitoefening betreft van de opdrachten van de Dienst, met inbegrip van de rechten en plichten die voortvloeien uit de huidige en komende rechtsvorderingen.

HOOFDSTUK III. - Bepalingen betreffende het personeel van de Dienst.

Art. 5. § 1. De statutaire personeelsleden van de Dienst die titularis zijn van de graad van geoloog of directeur-geoloog worden ambtshalve overgedragen naar het Instituut en er conform de bijlage I van dit besluit benoemd in een graad van het personeel dat onderworpen is aan het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het statuut van het wetenschappelijk personeel van de wetenschappelijke instellingen van de Staat.

Naargelang het geval krijgen zij een van de weddeschalen toegewezen die verbonden zijn aan hun nieuwe graad conform de artikelen 3 of 16 van het koninklijk besluit van 21 april 1965 houdende bezoldigingsregeling van het wetenschappelijk personeel van de Staat.

§ 2. De overeenkomstig § 1 benoemde ambtenaren behouden in hun nieuwe graad de anciënniteit die ze hadden verworven in de graad waarvan ze titularis waren.

§ 3. De geldelijke anciënniteit voor de ambtenaren die overeenkomstig § 1 benoemd werden in de graad van afdelingshoofd, wordt berekend in de nieuwe weddeschaal, door de zonder vrijwillige onderbreking gepresteerde diensten in rekening te nemen en die volledige prestaties hebben bevat in de graad van geoloog-directeur.

Vanaf de datum van hun benoeming in de graad van afdelingshoofd, zijn voor de ambtenaren bedoeld in het eerste lid, de bepalingen van toepassing voorzien in de artikelen 20 en 21 van het koninklijk besluit van 21 april 1965 houdende bezoldigingsregeling van het wetenschappelijk personeel van de Staat.

§ 4. De ambtenaren vermeld in bijlage I die ambtshalve benoemd worden in de graad van afdelingshoofd behouden het voordeel van de weddeschaal 13D of 13E die verbonden zijn aan de graad van geoloog-directeur indien die schaal hun voordeliger is.

§ 5. De ambtenaren vermeld in bijlage I die ambtshalve benoemd worden in de graad van werkleider behouden het voordeel van de weddeschaal 10 F dat verbonden is aan de graad van geoloog indien die schaal hun voordeliger is.

§ 6. De ambtenaren vermeld in bijlage I die ambtshalve benoemd worden in de graad van eerstaanwezend assistent behouden het voordeel van de weddeschaal 10 E dat verbonden is aan de graad van geoloog indien die schaal hun voordeliger is.

§ 7. De ambtenaren vermeld in bijlage I die ambtshalve benoemd worden in de graad van assistent behouden het voordeel van de weddeschaal 10 D dat verbonden is aan de graad van geoloog indien die schaal hun voordeliger is.

§ 8. De geldelijke anciënniteit die de overeenkomstig § 1 benoemde ambtenaren in een andere graad dan die van afdelingshoofd hebben verworven, wordt geacht verworven te zijn in de nieuwe weddeschaal.

Art. 6. § 1. De administratieve anciënniteit van de ambtenaren bedoeld in artikel 5, § 1 wordt beschouwd als wetenschappelijke anciënniteit in de zin van artikel 5 van het koninklijk besluit van 21 april 1965 tot vaststelling van het statuut van het wetenschappelijk personeel van de wetenschappelijke instellingen van de Staat.

§ 2. De ambtenaren vermeld in de bijlage I die ambtshalve benoemd worden in de graad van afdelingshoofd, worden voor hun latere loopbaan in het Instituut gelijkgesteld met personeelsleden benoemd in een leidinggevende functie in een wetenschappelijke instelling van de Staat conform artikel 18, §§ 3 en 4, van voornoemd koninklijk besluit van 21 april 1965.

§ 3. De ambtenaren vermeld in de bijlage I die benoemd worden in een andere graad dan die van afdelingshoofd, moeten voor iedere latere bevordering in het Instituut vooraf het gunstige en met redenen omklede advies krijgen van de commissie voor werving en bevordering van de instelling als bedoeld in artikel 11, 2°, van voornoemd koninklijk besluit van 21 april 1965.

§ 4. De ambtenaar als bedoeld in bijlage I die ambtshalve wordt benoemd in de graad van attaché wordt geacht een eerste mandaat van twee jaar te vervullen conform artikel 10 van het voornoemde koninklijk besluit van 21 april 1965.

Dat mandaat vangt aan op de datum waarop de betrokkene toegelaten werd tot de stage om de graad van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT