Ordonnantie tot wijziging van de Nieuwe Gemeentewet teneinde de coördinatie tussen gemeente en O.C.M.W. te versterken, de 2 avril 2014

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

Art. 2. Aan artikel 87ter van de Nieuwe Gemeentewet, ingevoegd bij de ordonnantie van 5 maart 2009, wordt een derde lid toegevoegd, luidend als volgt :

" Wanneer de rekeningen van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn onderzocht worden door de gemeenteraad, worden ze voorgesteld door de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn, ongeacht of hij al dan niet gemeenteraadslid is, en beantwoordt hij de vragen. ".

Art. 3. In artikel 92, eerste lid, 4° van dezelfde wet, worden de woorden " , tenzij het over het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn gaat " toegevoegd na de woorden " waarvan hij lid is ".

Art. 4. In artikel 103 van dezelfde wet, gewijzigd bij de ordonnantie van 5 maart 2009, wordt het derde lid vervangen door een lid, luidend als volgt :

" In afwijking van het tweede lid, heeft de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn geen zitting wanneer het gaat over aangelegenheden inzake de vestiging en de invordering van de gemeentebelastingen en inzake tuchtmaatregelen. ".

Handtekening

Kondigen deze ordonnantie af, bevelen dat ze in het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Brussel, 27 februari 2014.

De Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Plaatselijke Besturen, Ruimtelijke Ordening, Monumenten en Landschappen, Openbare Netheid en Ontwikkelingssamenwerking,

R. VERVOORT

De Minister van de Brusselse...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT