Besluit van de Waalse Regering tot vaststelling van het administratief en geldelijk statuut van het personeel van het Gewestelijk psychiatrisch centrum ' Les Marronniers ', de 27 juin 2013

TITEL I. - Gemeenschappelijke bepalingen

Artikel 1. Dit besluit regelt krachtens artikel 138 van de Grondwet een aangelegenheid bedoeld in artikel 128, § 1, ervan.

Art. 2. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

- " Code " : de Waalse ambtenarencode;

- " contractueel besluit " : het besluit van de Waalse Regering van 18 december 2003 betreffende de voorwaarden voor de indienstneming en de administratieve en geldelijke toestand van de contractuele personeelsleden;

- " instelling " : het Gewestelijk Psychiatrisch Centrum "Les Marronniers";

- " Paritair Comité " : het Paritair Comité 330 voor de gezondheidsinrichtingen en -diensten;

- " personeel van de personeelsformatie I van de instelling " : de personeelsleden die betrekkingen bekleden die in de personeelsformatie I van de instelling opgenomen zijn;

- " personeel van de personeelsformatie II van de instelling " : de personeelsleden die betrekkingen bekleden die in de personeelsformatie II van de instelling opgenomen zijn;

Art. 3. Onverminderd de bepalingen waarop de bij dit besluit bepaalde toepassingsvoorwaarden betrekking hebben en behoudens andersluidende bepalingen, zijnde in het Paritair Comité aangenomen collectieve arbeidsovereenkomsten betreffende de loonschalen en de classificaties van toepassing op het personeel van de personeelsformatie II van de instelling.

Art. 4. Onverminderd de bepalingen waarop de bij dit besluit bepaalde toepassingsvoorwaarden betrekking hebben, zijn de Code en het contractueel besluit van toepassing op het personeel van de instelling.

Art. 5. De bepalingen waarbij het Paritair Comité een collectieve arbeidsovereenkomst die van toepassing is op het personeel van de personeelsformatie II van de instelling zou wijzigen, aanvullen of vervangen zijn van rechtswege van toepassing op het personeel van de personeelsformatie II van de instelling, behalve indien ze betrekking hebben op bepalingen die onder de toepassingsvoorwaarden vallen waarin dit besluit voorziet.

Art. 6. De bepalingen waarbij het Gewest de bepalingen van de Code of van het contractueel besluit die van toepassing zijn op de personeelsleden van de instelling zou wijzigen, aanvullen of vervangen zijn van toepassing op deze personeelsleden, behalve indien ze betrekking hebben op bepalingen van dit besluit die afwijken van de Code of het contractueel besluit.

Art. 7. Titel II van boek II van de Code met als opschrift "Regeling voor de ambtenaren-generaal" is niet van toepassing op het personeel bedoeld in dit besluit.

Art. 8. De personeelsleden van de instelling genieten de voordelen die voortvloeien uit federale akkoorden betreffende de gezondheidssectoren van de openbare sector, en die het voorwerp uitmaken van een financiering ten gunste van de instelling.

Art. 9. § 1er. Een vacante betrekking van directeur en van begeleiding van de personeelsformatie I wordt achtereenvolgens ingevuld door :

  1. mutatie, reaffectatie of bevordering door verhoging in graad;

  2. interne of externe mobiliteit;

  3. aanwerving of indienstneming.

    § 2. Een vacante betrekking van begeleiding van de personeelsformatie II, behalve de betrekkingen van departementshoofd, wordt achtereenvolgens ingevuld door :

  4. mutatie, reaffectatie of bevordering door verhoging in graad;

  5. interne of externe mobiliteit;

  6. aanwerving of indienstneming.

    § 3. De overige betrekkingen van de personeelsformatie I worden achtereenvolgens toegekend door :

  7. bevordering door overgang naar het hogere niveau;

  8. mutatie of reaffectatie;

  9. interne of externe mobiliteit;

  10. aanwerving of indienstneming.

    § 4. De overige betrekkingen van de personeelsformatie II worden toegekend door :

  11. bevordering door overgang naar het hogere niveau;

  12. mutatie of reaffectatie;

  13. interne of externe mobiliteit;

  14. aanwerving of indienstneming.

    Voor de toegang tot deze betrekkingen zal, bij gelijke verdiensten, voorrang gegeven worden aan de personeelsleden van de instelling.

    TITEL II. - Statuut van de personeelsleden van de instelling

    Ondertitel I. - Algemene bepalingen

    Art. 10. Artikel 45 van de Code is niet van toepassing op het personeel van de instelling.

    Art. 11. Met uitzondering van de bepalingen van de Code betreffende de interne en externe mobiliteit van het personeel van de instelling dient de bewoording "S.E.L.O.R. " vervangen te worden door "selectiecommissie" waarvan de samenstelling, organisatie en werking door dit besluit worden geregeld.

    Ondertitel II. - Graden, rangen en niveaus

    Art. 12. De graden, rangen, niveaus of loonschalen voorzien in de collectieve arbeidsovereenkomsten van het Paritair Comité gelden voor het personeel van de personeelsformatie II van de instelling, met uitsluiting van de Code.

    Art. 13. Wat de directeur-generaal betreft, voor de toepassing van dit besluit, vervallen de woorden "in het kader van het mandaat dat hem overeenkomstig de bepalingen bedoeld in Boek II door de Regering wordt...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT