Koninklijk besluit betreffende de uitvoering van artikel 38, tweede lid, en van artikel 42 van de gecoördineerde wetten op de wisselbrieven en orderbriefjes., de 16 juillet 1957

Artikel 1. De instelling waar wisselbrieven en orderbriefjes geldig kunnen worden aangeboden overeenkomstig artikel 38, tweede lid, van de gecoˆrdineerde wetten op de wisselbrieven en orderbriefjes is de Verrekeningskamer gevestigd bij de Nationale Bank van BelgiÎ, voor zover de hiernavolgende voorwaarden vervuld zijn.

De aanduiding op een wisselbrief of een orderbriefje van een bankrekeningnummer, geopend op naam van de debiteur in de boeken van een kredietinstelling die lid is van de Verrekeningskamer bij de Nationale Bank van BelgiÎ of die erin vertegenwoordigd is, maakt dit effect uitsluitend betaalbaar in de Verrekeningskamer.

De aanbieding ter betaling moet gebeuren door of door toedoen van een lid van de Verrekeningskamer.

Art. 2. De instelling bevoegd om het bedrag van wisselbrieven onder de voorwaarden bepaald in artikel 42 van de gecoˆrdineerde wetten op de wisselbrieven en orderbriefjes in bewaring te ontvangen, is de Deposito- en Consignatiekas.

Art. 3. Onze Minister van Justitie en Onze Minister van FinanciÎn zijn, ieder wat hem betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 16 Juli 1957.

BOUDEWIJN,

Van Koningswege :

De Minister van Justitie,

A. LILAR.

De Minister van FinanciÎn,

H. LIEBAERT.

Aanhe...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT