1 DECEMBER 2010. - Decreet tot wijziging van het gecoördineerd decreet van 26 maart 2009 betreffende de audiovisuele mediadiensten (1)

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. In artikel 71 van het gecoördineerd decreet van 26 maart 2009 betreffende de audiovisuele mediadiensten worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. In § 1 wordt het tweede lid het derde lid. Hernummeren zoals nodig.

  2. In § 1 wordt een nieuw tweede lid ingevoegd, luidend als volgt :

    Hij kan niet samengesteld worden uit leden van het Europees Parlement, de Senaat, de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Parlement van het Waalse Gewest, het Parlement van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, het Parlement van de Franse Gemeenschap, de Europese Commissie, een federale, gewestelijke of gemeenschapsregering, een Provinciecollege, een Gemeentecollege of een Voorzitter van een O.C.M.W.

  3. De vierde paragraaf wordt aangevuld met een lid, luidend als volgt :

    Het mandaat van voorzitter van de raad van bestuur is één maal vernieuwbaar.

  4. Er wordt een elfde paragraaf ingevoegd, luidend als volgt :

    § 11. De uitoefening van een mandaat van voorzitter en, desgevallend, van ondervoorzitter is onverenigbaar met een mandaat van provincieadviseur van een O.C.M.W. of van gemeenteraadslid.

    Art. 2. In artikel 73 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  5. In het eerste lid worden de woorden « Niemand kan als bestuurder of waarnemer van de Regering worden aangesteld, indien hij een mandaat of een ambt uitoefent in de beheersorganen of in de toezichtorganen van een dienstenuitgever, een orgaan van de geschreven pers of van een privaatrechtelijke of publiekrechtelijke maatschappij die een gelijkaardige activiteit als doel heeft, of als hij een betrekking of een leidend ambt uitoefent in diezelfde maatschappijen en instellingen, voor zover die betrekking of dat ambt een belangenconflict kan veroorzaken met de lokale televisiezender » vervangen door de woorden « Niemand kan als bestuurder of waarnemer van de Regering worden aangesteld, indien hij een mandaat of een ambt uitoefent in de beheersorganen of in de toezichtorganen van een dienstenuitgever, van een dienstenverdeler, van een netoperator, een orgaan van de geschreven pers of van een privaatrechtelijke of publiekrechtelijke maatschappij die een gelijkaardige activiteit als doel heeft, of als hij een betrekking of een leidend ambt uitoefent in die zelfde maatschappijen en instellingen, voor zover die betrekking of dat ambt een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT