30 JANUARI 2014. - Decreet betreffende de financiering van onderzoek in de universiteiten (1)

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Financiering van een speciaal onderzoeksfonds in de universiteiten

Artikel 1. Er wordt een subsidie aan de universiteiten toegekend voor de financiering van de speciale onderzoeksfondsen.

Die subsidie bedraagt minstens 15.119.000 euro.

Dat bedrag wordt gekoppeld aan de schommelingen van de gezondheidsindex van de consumptieprijzen, door dit te vermenigvuldigen met een aanpassingscijfer dat wordt berekend volgens de formule :

Gezondheidsindex van januari van het betrokken begrotingsjaar

Gezondheidsindex van januari 2013

Art. 2. Elk jaar wordt de in het vorige artikel bedoelde subsidie over de universiteiten verdeeld op grond van de verhouding tussen het vierjaarlijkse gemiddelde van het aantal academische graden die door elke universiteit worden uitgereikt en het aantal academische graden die door alle universiteiten worden uitgereikt.

De in het vorige lid bedoelde vierjaarlijkse gemiddelden worden gekregen door de som van de academische graden die respectief door de bedoelde universiteit of door het geheel van de universiteiten worden uitgereikt door vier te delen, voor het betrokken academiejaar en de drie jaren die voorafgaan.

Voor de berekening van het aantal academische graden bedoeld in de vorige leden, wordt geen rekening gehouden met de graad van GHSO.

Art. 3. Elke universiteit richt een speciaal onderzoeksfonds op waarvoor het deel van de haar toegekende subsidie wordt bestemd.

Elke universiteit trekt bovendien op haar eigen geldmiddelen, met inbegrip van de werkingstoelage, een minimumgeld uit dat overeenstemt met een zeker percentage van het deel van de subsidie die haar wordt toegekend krachtens het vorige artikel, en bestemt dat bedrag voor het wetenschappelijk onderzoek.

Het in het tweede lid bedoelde percentage bedraagt 17,5 % vanaf het begrotingsjaar 2014. Voor de volgende begrotingsjaren, kan het door de Regering uiterlijk op 30 juni van het jaar dat aan het bedoelde jaar voorafgaat, worden gewijzigd, waarbij het echter niet lager kan zijn dan 15 procent, noch hoger dan 20 procent.

Art. 4. De aanwending van de in artikel 1 bedoelde subsidie wordt aan de controle van de commissarissen of afgevaardigden van de Regering onderworpen.

HOOFDSTUK II. - Financiering van de overlegde onderzoeksacties in de universiteiten

Art. 5. Er wordt een subsidie aan de universiteit toegekend voor de financiering van overlegde onderzoeksacties.

Die subsidie bedraagt minstens 15.203.000 euro. Dat bedrag wordt gekoppeld aan de schommelingen van de gezondheidsindex van de consumptieprijzen, door dit te vermenigvuldigen met een aanpassingscijfer dat wordt berekend volgens de formule :

Gezondheidsindex van januari van het betrokken begrotingsjaar

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT