29 JANUARI 1996 - Omzendbrief nr. 427. - Tweede fase van de operatie tot vaststelling van nieuwe personeelsformaties en taalkaders., de 29 janvier 1996

Artikel M. De bekendmaking in het Belgisch Staatsblad van 30 december 1995 van het koninklijk besluit van 10 april 1995 houdende vereenvoudiging van de loopbaan van sommige ambtenaren in de rijksbesturen die behoren tot de niveaus 1 en 2+ maakt het noodzakelijk te starten met de tweede fase van de operatie "nieuwe personeelsformaties", die betrekking heeft op de integratie van de nieuwe graden en de nieuwe loopbanen van deze niveaus in de nieuwe personeelsformaties.

De tweede fase van de operatie "nieuwe personeelsformaties" heeft tegelijk betrekking op de personeelsformaties en op de taalkaders.

Ik vestig er uw aandacht op dat tot op heden geen enkele tekst de nieuwe loopbanen van de niveaus 2+ en 1 van het wetenschappelijk en het niet-wetenschappelijk personeel van de wetenschappelijke inrichtingen regelt. Voor hen kan de tweede fase dus niet onmiddellijk starten. Deze omzendbrief slaat dus niet op de andere diensten van de ministeries die wetenschappelijke inrichtingen zijn.

Art. M1. 1. Vaststelling van nieuwe personeelsformaties

1.1. Voorwaarde voor de tweede fase van de operatie tot vaststelling van nieuwe personeelsformaties

Deze tweede fase zal de operatie tot vaststelling van nieuwe personeelsformaties afsluiten, die gelanceerd werd door de omzendbrief nr. 379 van 8 september 1993.

In deze optiek is het ten zeerste noodzakelijk dat, voorafgaand of tegelijkertijd aan de procedures inzake controle op de personeelsformaties "tweede fase", alle procedures inzake akkoord over eventuele bijzondere loopbanen van alle niveaus zouden afgesloten zijn.

Het is dus nodig en dringend, voor de overheidsdiensten die dat nog niet zouden gedaan hebben, het doorsturen te versnellen van de volgende documenten naar de overheden die met de administratieve en begrotingscontrole belast zijn :

- het ontwerp van koninklijk besluit betreffende de hiÎrarchische indeling van de bijzondere graden en de benoeming van ambtswege;

- het ontwerp van koninklijk besluit betreffende de weddeschalen van de bijzondere graden en de eventuele overgangsmaatregelen;

- het ontwerpbesluit tot aanpassing van het organiek reglement.

In het geval dat sommige overheidsdiensten hun ontwerpen met bepalingen inzake bijzondere loopbanen van de niveaus 4, 3 en 2 nog niet ingediend hebben, is het in hun belang het dossier te globaliseren door deze ontwerpen aan te vullen met de bepalingen inzake bijzondere loopbanen van de niveaus 2+ en 1.

De voorstellen tot herziening van de bijzondere...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT