Eerste wijziging aan het derde beheerscontract tussen de Staat en Skeyes, de 22 août 2019

Artikel 1. Enig artikel. Artikel 22 van het derde beheerscontract afgesloten op 11 april 2014 tussen de Staat en Skeyes wordt vervangen als volgt :

"Art. 22 § 1. Teneinde de doeltreffendheid van de luchtvaartnavigatiediensten verleend aan de burgerlijke en militaire gebruikers te verbeteren, overlegt Skeyes met Defensie om de synergiën op het vlak van operaties, meteorologie, techniek en opleiding te identificeren en in werking te stellen, overeenkomstig de Raamovereenkomst van 23 oktober 2018 afgesloten tussen Skeyes en de Belgische Staat.

§ 2. Met het oog op het bewerkstelligen van een synergie op het vlak van operaties, zal in een eerste fase de co-locatie van het militair Air Traffic Control Center en het burgerlijk Air Traffic Control Center van Skeyes op de site van Skeyes te Steenokkerzeel gerealiseerd worden tegen 1 januari 2020.

§ 3. Skeyes zal in alle omstandigheden toegang verlenen aan het personeel van Defensie ingezet in het kader van de co-locatie, tot de site van Skeyes in Steenokkerzeel.

Skeyes stelt te allen tijde de nodige technische functionaliteiten met inbegrip van een monitoring op de geleverde diensten ter beschikking aan Defensie in het kader van de co-locatie op de site van Skeyes te Steenokkerzeel, overeenkomstig de te bepalen modaliteiten.

Handtekening

Gedaan te Brussel, op 22 augustus 2019, in twee originele exemplaren, waarvan elke partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen.

Voor de Belgische Staat:

De Minister van Mobiliteit,

Fr. BELLOT

Voor Skeyes:

De Voorzitter van de Raad van Bestuur,

R. LORAND

De Gedelegeerd bestuurder,

J. DECUYPER

Aanhef

Overwegende dat de Minister van Landsverdediging en de Minister van Mobiliteit op 19 mei 2017 een Notaverklaring hebben ondertekend met betrekking tot de basisafspraken en de opschortende voorwaarden van de samenwerking tussen Defensie en Skeyes op het gebied van luchtverkeersleidingsdiensten ;

Overwegende dat in uitvoering van deze Notaverklaring tussen de Belgische Staat, vertegenwoordigd door de Minister van Landsverdediging, en Skeyes op 23 oktober 2018 een raamovereenkomst werd afgesloten betreffende het bewerkstelligen van synergiën tussen burgerlijke en militaire luchtverkeersleidingsdiensten en meteorologische diensten;

Overwegende dat in dat kader de Minister van Landsverdediging en Skeyes overeengekomen zijn om met het oog op het bewerkstelligen van een synergie op het vlak van operaties, op de site van Skeyes te Steenokkerzeel de co-locatie van het militair...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT