Collectieve arbeidsovereenkomst van 15 mei 1997, gesloten in het Paritair Comité voor het bouwbedrijf, betreffende de duurzame beroepsintegratie, herintegratie en opleiding van risicogroepen (Overeenkomst geregistreerd op 15 september 1997 onder het nummer 44853/CO/124)., de 15 mai 1997

HOOFDSTUK I. - Toepassingsgebied.

Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst wordt gesloten ter uitvoering van hoofdstuk 2 van het koninklijk besluit van 27 januari 1997 houdende maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid met toepassing van artikel 7, § 2 van de wet van 26 juli 1996 tot bevordering van de werkgelegenheid en tot preventieve vrijwaring van het concurrentievermogen. Zij heeft tot doel het globaal kader te bepalen van de inspanningen die gericht zijn, enerzijds op de duurzame inschakeling en herinschakeling van kwetsbare categorieën en, anderzijds op de bevordering en het behoud van de beroepskwalificaties van de risicogroepen van laag- of ongeschoolde bouwvakarbeiders.

Het globaal kader van inspanningen geldt voor alle ondernemingen die onder de bevoegdheid vallen van het Paritair Comité voor het bouwbedrijf.

HOOFDSTUK II. - De duurzame inschakeling en de herinschakeling van kwetsbare categorieën.

Afdeling 1. - Doelgroepen.

Art. 2. De in afdeling 2 van dit hoofdstuk bedoelde inspanningen zullen uitsluitend bestemd worden gericht op de volgende kwetsbare categorieën :

  1. de werkzoekenden die nog onderworpen zijn aan de deeltijdse leerplicht;

  2. de volledig werklozen bouw van meer dan 18 jaar oud en die minder dan 10 maanden werkloos zijn;

  3. de afgestudeerde leerlingen van het technisch en beroepssecundair onderwijs - bouw.

    Afdeling 2. - Globaal opleidingsaanbod.

    Art. 3. De bevordering van het deeltijds leren/werken voor jongeren, bedoeld in artikel 2, 1°, blijft een prioritaire actie gedurende deze overeenkomst.

    Art. 4. Ten einde de centra voor deeltijds onderwijs (C.D.O.'s) aan te sporen om het deeltijds leren en werken bedoeld in artikel 3 te bevorderen, zullen specifieke promotiecampagnes voor en informatie-uitwisseling tussen de betrokken regionale adviesgroepen van het Fonds voor vakopleiding in de bouwnijverheid (F.V.B.) en scholen worden georganiseerd. Met hetzelfde doel zal, een bijzondere aandacht worden besteed aan de bijscholing van de leraren.

    Art. 5. Voor de beroepen die niet erkend zijn door het paritair leercomité van de bouwsector, zal rond de regeling van het alternerend leren/werken vastgesteld in het koninklijk besluit nr. 495 van 31 december 1986 tot invoering van een stelsel van alternerende tewerkstelling en opleiding voor de jongeren tussen 18 en 25 jaar en tot tijdelijke vermindering van de sociale zekerheidsbijdragen voor de werkgever verschuldigd in hoofde van deze jongeren, een...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT