Domeinconcessieovereenkomst voor de Grote Moskee van Brussel - Jubelpark 14, 1000 Brussel, de 9 avril 2020

Artikel 1. Voorwerp van de Concessie

De concessiegever geeft de Grote Moskee van Brussel, gelegen in het Jubelpark 14 te 1000 Brussel, zoals vermeld op de plannen en goed gekend door de concessiehouder, hierna "het goed of het onroerend goed" genoemd.

Deze plannen zijn bijgevoegd aan deze concessieovereenkomst en maken er integraal deel van uit (bijlage 1).

Art. 2. Staat van de in concessie gegeven goederen

De concessiehouder erkent het goed te hebben bezocht dat in concessie wordt gegeven, akkoord te gaan met de staat waarin het zich bevindt en deze te aanvaarden in deze staat.

Een plaatsbeschrijving zal bij ingang opgesteld worden onder partijen.

De concessiehouder verbindt zich ertoe het goed bij het einde van de overeenkomst in dezelfde staat of beter achter te laten dan waarin hij ze heeft ontvangen bij de inwerkingtreding, met uitzondering van de normale slijtage en met uitzondering van de uitgevoerde interventies en de opgerichte constructie door de concessiehouder, met akkoord van de concessiegever.

In de periode van 30 dagen voor de inwerkingtreding en voorafgaand aan het einde van de concessieovereenkomst, wordt een tegensprekelijke plaatsbeschrijving opgemaakt in aanwezigheid van beide partijen. De plaatsbeschrijvingen bij ingang en bij uitgang zullen integraal deel uitmaken van de concessieovereenkomst (bijlage 2).

Art. 3. Bestemming

De concessie is toegekend voor de uitoefening van de islamitische eredienst door de lokale erkende islamitische geloofsgemeenschap en voor de uitwisseling met en tussen de in België erkende geloofsgemeenschappen over de representatieve, religieuze, culturele en academische dimensies van de moslimgemeenschap in België.

De concessiehouder verbindt er zich toe de aldus bepaalde bestemming van de goederen te eerbiedigen en het goed te gebruiken als een goede huisvader in naleving van de voorschriften van het verslag van de brandweer van 13 september 2019. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de concessiegever mag geen wijziging van de bestemming van het in concessie gegeven goed gebeuren.

Art. 4. Exploitatie

De concessiehouder moet zich strikt houden aan de richtlijnen, die hem gegeven zijn door de concessiegever met betrekking tot de uitbating vóór of tijdens de concessietermijn.

Handelsverrichtingen die niet binnen het normale kader van deze uitbating vallen zijn verboden.

De concessiehouder moet alleszins de voortdurende, ononderbroken en werkelijke uitbating van het goed verzekeren.

De concessiehouder verbindt zich er bovendien toe om geen enkele financiering vanuit het buitenland te ontvangen.

De concessiehouder verbindt zich ertoe de wetgeving die van toepassing is verenigingen na te leven.

De concessiegever verbindt zich ertoe om een register van giften te houden, waarin de naam, voornaam en woonplaats van de schenker (en in het geval van een rechtspersoon, naam, plaats van de zetel, het nummer in de Kruispuntbank van Ondernemingen) wordt opgenomen, samen met de bijzonderheden verbonden aan de gift.

Art. 5..

De duur van deze concessieovereenkomst is vastgelegd op 30 jaar vanaf haar inwerkingtreding.

De concessie kan één keer verlengd worden met een nieuwe periode van 30 jaar waarna deze van rechtswege beëindigd wordt zonder dat enige vooropzeg vereist is. De verlenging gebeurt niet stilzwijgend en moet aangevraagd worden per aangetekend schrijven minstens één jaar voor de einddatum door de concessiehouder aan de concessiegever. Bij gebrek aan antwoord van de concessiegever binnen de 6 maanden vanaf de datum van het aangetekend schrijven, wordt de verlenging beschouwd als zijnde geweigerd.

Bij de verlenging kan de concessiegever eenzijdig de voorwaarden van deze concessieovereenkomst herzien.

Art. 6. Opzegtermijn

§ 1. De concessiegever kan ten alle tijde de concessieovereenkomst eenzijdig beëindigen mits in achtneming van een opzegtermijn van één jaar.

§ 2. Indien de concessiehouder de voorwaarden van deze overeenkomst niet heeft gerespecteerd kan de concessiegever eenzijdig de concessieovereenkomst beëindigen, met inachtneming van een opzegtermijn van zes maanden, op voorwaarde dat de concessiehouder in gebreke werd gesteld en dat de concessiehouder daaraan geen passend gevolg heeft gegeven binnen de 90 kalenderdagen na ontvangst ervan.

§ 3. Na beslissing van de Ministerraad op basis van een ernstige bedreiging van de veiligheid van de Staat, of een inbreuk op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, de Belgische Grondwet, het verbod van buitenlandse financiering van de concessiehouder of de Belgische taalwetgeving of het niet verkrijgen of de opheffing van deze erkenning van de lokale islamitische gemeenschap van de Grote Moskee van Brussel, beëindigt de concessiegever onmiddellijk en zonder opzegtermijn de concessieovereenkomst.

§ 4. De opzeg voorzien in onderhavig artikel kan in geen enkel geval aanleiding geven tot enige schadevergoeding aan de concessiehouder.

Art. 7. Geen voorkeursrecht

De concessiegever kent, na afloop van deze concessietermijn, géén recht van voorkeur toe aan de concessiehouder.

Art. 8. Concessievergoeding

De concessie wordt verleend tegen een vaste vergoeding van 34.440 euro op jaarbasis dewelke vooruit en bij helften wordt betaald op 1 april en op 1 oktober van elk jaar.

Art. 9. Bezoekrecht, controle van de uitvoering van de concessie en contactpersonen

De concessiegever of zijn gemachtigde leidend ambtenaar is steeds gerechtigd om zich in de in concessie gegeven lokalen te begeven om er de strikte naleving van de bepalingen van deze overeenkomst...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT