22 NOVEMBER 2012. - Decreet houdende diverse bepalingen inzake diensten voor het openbaar vervoer in het Waalse Gewest (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Begripsomschrijvingen

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit en diens uitvoeringsbesluiten wordt verstaan onder :

  1. "Société régionale" (Gewestelijke maatschappij) : de "Société régionale wallonne du Transport" (Waalse Gewestelijke Vervoermaatschappij);

  2. DBFM-vennootschap : De dienstverlener die belast is met de uitvoering van het DBFM-contract;

  3. DBFM-contract : Contract afgesloten tussen de "Société régionale" en de DBFM-vennootschap op grond waarvan de DBFM-vennootschap de eerste tramlijn van Luik dient te ontwerpen, te bouwen, te financieren, te onderhouden en/of ter beschikking te stellen van de "Société régionale".

    HOOFDSTUK II. - Gewestelijke waarborg van goede uitvoering

    Art. 2. De Regering wordt ertoe gemachtigd om de gewestelijke waarborg toe te kennen onder de vorm van een borgstelling in de zin van de artikelen 2011 en volgende van het Burgerlijk Wetboek om de betaling van de door de "Société régionale" verschuldigde bedragen te waarborgen ter uitvoering van het DBFM-contract betreffende de eerste tramlijn van Luik.

    HOOFDSTUK III. - Wijzigings- en opheffingsbepalingen

    Art. 3. In het decreet van 21 december 1989 betreffende de diensten voor het openbaar vervoer in het Waalse Gewest, gewijzigd bij het decreet van 1 maart 2012, wordt een hoofdstuk IVquater ingevoegd, met als opschrift "Hoofdstuk IVquater - Wettelijke erfdienstbaarheid van openbaar nut betreffende de uitvoering en de exploitatie van een tramnetwerk in de agglomeratie van Luik".

    Art. 4. In hetzelfde decreet wordt een afdeling 1 ingevoegd, met als opschrift "Afdeling 1. - Wettelijke erfdienstbaarheid van openbaar nut op het openbaar domein".

    Art. 5. In afdeling 1, ingevoegd bij artikel 4, wordt een artikel 36sexies ingevoegd, luidend als volgt :

    "Art. 36sexies. § 1. Er wordt ten gunste van de "Société régionale" een wettelijke erfdienstbaarheid van openbaar nut opgericht die haar toelaat, ten kosteloze titel, om, onder, op of boven het openbaar domein van elke publiekrechtelijke rechtspersoon de nodige kunstwerken en voorzieningen aan te leggen met inbegrip van hun toebehoren, alsook de uitloopstroken die nodig zijn voor de uitvoering en de exploitatie van een tramnetwerk voor het openbaar vervoer in de agglomeratie van Luik.

    De "Société régionale" is echter niet gemachtigd om kunstwerken en voorzieningen aan te leggen op de spoorwegen die door de Nationale...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT