Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie Te begeven betrekking Een betrekking van vorser (assistent of werkleider) is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agr

Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie

Te begeven betrekking

Een betrekking van vorser (assistent of werkleider) is te begeven bij het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie te Ukkel.

Deze betrekking zal worden toegewezen aan een kandidaat die kan worden ingeschreven op de Nederlandse of Franstalige taalrol.

De aanwerving kadert in de activiteiten van het Departement Bacteriologie en Immunologie - Afdeling ´ BacteriÎle ziekten en Immunologie ª.

Het departement Bacteriologie en Immunologie is nationaal referentielaboratorium voor bacteriÎle zoˆnosen waaronder brucellose, tularemie, Q fever, rundertuberculose en paratuberculose. Het voert tevens analyses uit i.v.m. besmettelijke equine metritis, Q fever, en dourine, en is belast met :

- de studie van de interactie tussen bacteriÎn en landbouwdieren;

- de ontwikkeling van diagnostische methoden en vaccinatiemethoden;

- de toegepaste immunologie voor dierziekten bij landbouwdieren;

- de identificatie van bacteriÎle reservoirs.

Missie van het CODA :

In het kader van een duurzame en maatschappelijk aanvaardbare landbouw, draagt het Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie (CODA) door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienstverlening bij tot een proactief beleid inzake veilige voedselproductie, dierengezondheid en volksgezondheid op federaal en internationaal niveau.

Kernactiviteiten van het CODA :

De kernactiviteiten van het CODA bestaan uit beleidsondersteunend wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en efficiÎnte dienstverlening inzake :

- Epidemische, endemische en opduikende overdraagbare ziekten bij dieren;

- Zoˆnosen en opduikende infectieziekten die de volksgezondheid bedreigen;

- Residuen, contaminanten, genetisch gemodificeerde organismen en leefmilieu in het kader van een veilige voedselproductie;

- Epidemiologie : surveillance, risico-evaluatie en moleculaire epidemiologie.

Voor meer informatie over de activiteiten van het CODA kan men de website http://www.var.fgov.be consulteren.

De functie omvat momenteel volgende onderzoeks- en dienstactiviteiten :

- Praktische opvolging van de activiteiten van het routinelaboratorium voor bacteriologische en serologische diagnostiek, in het bijzonder voor wat betreft de kwaliteit van de analyses volgens geldende normen;

- Uitvoeren en ontwikkelen van referentietaken met betrekking tot bacteriÎle zoˆnosen;

- Realiseren van originele wetenschappelijke onderzoeksprojecten waardoor de kennis...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT