Deze akte vervangt diegene verschen in het Belgisch Staatsblad van 13 maart 2008, blz. 15346, akte nr. 2008/21014. Actie ter ondersteuning van de strategische prioriteiten van de Federale Overheid.

Deze akte vervangt diegene verschenen in het Belgisch Staatsblad van 13 maart 2008, blz. 15346, akte nr. 2008/21014.

Actie ter ondersteuning van de strategische prioriteiten

van de Federale Overheid. - Vijfde oproep tot voorstellen

  1. Inleiding

    Tijdens zijn vergaderingen van 19 november en 3 december 2004 heeft de Ministerraad de uitvoering goedgekeurd van de "Actie ter ondersteuning van de strategische prioriteiten van de Federale Overheid".

    De Actie ter ondersteuning van de strategische prioriteiten van de Federale Overheid is een programma van de POD Wetenschapsbeleid dat bestemd is om snel in te spelen op de behoeften van de federale overheidsdiensten aan gerichte onderzoeksacties van beperkte duur (6 maanden tot 1 jaar) en/of verkennend onderzoek met betrekking tot strategische gebieden.

    Het Federale Wetenschapsbeleid lanceert nu de vijfde oproep tot voorstellen tot universitaire instellingen en onderzoekscentra uit de non-profitsector die wensen mee te werken aan dit programma.

  2. Beschrijving van het onderzoek

    De oproep tot voorstellen heeft betrekking op de volgende thema's :

    1. Is er een kentering op til in het evenwicht tussen de het soennisme en het sjiisme in het Midden-Oosten? Zo ja, welke zijn de gevolgen voor deze regio in het algemeen en voor de relaties tussen BelgiÎ en deze regio in het bijzonder ? (AP5-E-037)

    2. Minerale grondstoffen. Certificering en traceerbaarheid van ÈÈn van de belangrijkste secondaire kobalt ertsen, namelijk heterogeniet. Onderzoek naar de ertsstromen en de financiÎle verrichtingen in de artisanale kobalt mijnsektor. (AP5-E-040)

    3. Natuurlijke rijkdommen. Traceerbaarheid van ruwe diamant ter versterking van de Kimberley Proces certificatie. (AP5-E-041)

    4. De FOD's voorbereiden zodat ze het hoofd kunnen bieden aan een crisis die een hoog absenteÔsmepercentage tot gevolg heeft. Er worden managementtools ontwikkeld, zodat een business continuity planning (BCP) in de FOD's geÔmplementeerd kan worden. Dit wordt toegepast op het geval van de uitbraak van een grieppandemie. (AP5-F-042)

    5. Het gebruik van unieke identificatoren, zoals het identificatienummer van het Rijksregister, een gevaar voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ? Mythe of realiteit? Vrij gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister, maar onder de voorwaarde van de vrije en uitdrukkelijke instemming van de betrokken persoon en gekoppeld aan de strikte en doeltreffende controle van de gelegde verbindingen tussen databanken...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT