Besluit van de Vlaamse Regering tot erkenning van de beroepskwalificatie departementsverantwoordelijke groot verkooppunt, de 14 septembre 2012

Artikel 1. De beroepskwalificatie van departementsverantwoordelijke groot verkooppunt, ingeschaald op niveau 5 van de Vlaamse kwalificatiestructuur, wordt erkend. De beschrijving die als bijlage 1 bij dit besluit is gevoegd, omvat de definitie en de bijbehorende competenties.

Art. 2. De Vlaamse minister, bevoegd voor het onderwijs, en de Vlaamse minister bevoegd voor het tewerkstellingsbeleid zijn, ieder wat hem of haar betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Brussel, 14 september 2012.

De minister-president van de Vlaamse Regering,

K. PEETERS

De Vlaamse minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel,

P. SMET

De Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport,

Ph. MUYTERS

BIJLAGE.

Art. N. Bijlage 1. - Beschrijving

  1. GLOBAAL

    1. Titel

      Departementsverantwoordelijke groot verkooppunt (m/v)

    2. Definitie

      Het organiseren en coördineren van de activiteit van afdelingen in een groot verkooppunt (food en/of non-food) en het coördineren van een team teneinde de commerciële doelstellingen van de onderneming te realiseren.

    3. Niveau

      5

    4. Jaartal

      2012

  2. COMPETENTIES

    2.1. Opsomming competenties

    BASISACTIVITEITEN

    * Bepaalt de verkoopdoelstellingen en zet de organisatie van het departement op poten (personeel, inplanting van producten, commerciële acties,...) (Id 3882)

    * Coördineert en controleert de activiteiten van een team (Id 2438)

    - Bepaalt prioriteiten

    - Verleent hulp en advies bij problemen

    - Stemt de planning af op de omvang van het personeelsbestand, contractuele uurregeling, arbeidswetgeving, de vaardigheden van de medewerkers alsook op de duur en volgorde van de opdrachten

    - Ziet toe op de uitvoering van de opdrachten

    - Grijpt in bij verkeerd werk of gedrag van medewerkers

    - Bespreekt de uitvoering van de opdrachten met de medewerkers

    - Geeft leiding aan leidinggevenden (rayonverantwoordelijken)

    * Superviseert de richtlijnen voor verkoop, personeel, hygiëne, veiligheid en milieu en in casu voedselveiligheid (Id 2438)

    - Ziet er op toe dat de veiligheids- en milieuregels worden gerespecteerd

    - Ziet erop toe dat de regels voor voedselveiligheid worden gerespecteerd

    - Ziet erop toe dat de regels ivm handelspraktijken, sociale zaken worden gerespecteerd

    * Superviseert het beheer van afdelingen en treft corrigerende maatregelen (producten uit de rekken doen halen, klanten informeren,...) in geval van onregelmatigheden (Id 17655)

    - Controleert netheid van de rekken

    - Controleert of rekken ordelijk aangevuld zijn

    - Controleert of rekken gevuld zijn volgens het 'first in-first out'-principe

    - Laat niet-verkoopbare artikelen verwijderen uit de rekken

    * Verleent technische steun (advies, opleiding,...) aan het team (Id 22994)

    - Geeft instructies en aanwijzingen

    - Deelt kennis en ervaring met teamleden

    - Geeft zelf het goede voorbeeld

    - Biedt hulp wanneer nodig

    * Beheert de productvoorraden, bepaalt de nood aan aanvulling van de voorraden en doet de bestellingen (Id 18161)

    - Gebruikt software voor voorraadbeheer

    - Houdt gegevens bij over het verbruik van producten

    - Stelt een assortiment samen volgens verwachte verkoop, seizoengebondenheid

    - Berekent de hoeveelheid voor de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT