Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 november 2009 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare loterijen en wedstrijden georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij en het koninklijk besluit van 10 juli 2012 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare instantloterijen georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij, de 23 mai 2013

HOOFDSTUK I. - Wijziging van het koninklijk besluit van 24 november 2009 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare loterijen en wedstrijden georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij

Artikel 1. Artikel 4 van het koninklijk besluit van 24 november 2009 tot bepaling van de algemene deelnemingsvoorschriften aan de openbare loterijen en wedstrijden georganiseerd door de Nationale Loterij met behulp van de instrumenten van de informatiemaatschappij wordt vervangen als volgt :

" Art. 4. Om een geïndividualiseerde " spelersrekening " te openen bij de Nationale Loterij, gebruikt de speler haar Internetsite. Bij deze handeling gebruikt de speler zijn elektronische identiteitskaart of volgt hij, indien de Nationale Loterij hem deze mogelijkheid verschaft, de alternatieve procedure zoals bedoeld in het tweede lid.

Onder voorbehoud van het eerste lid gaat de speler, wanneer hij zijn elektronische identiteitskaart niet gebruikt voor de opening van een " spelersrekening ", als volgt tewerk :

  1. hij deelt zijn naam en voornaam, zijn aanspreektitel, het adres van zijn hoofdverblijfplaats, zijn geboortedatum, zijn identificatienummer van het Rijksregister en zijn bankgegevens mee;

  2. hij deelt zijn mailadres dat dienst zal doen als unieke gebruikersnaam en een wachtwoord naar zijn keuze mee;

  3. hij vinkt een vakje aan waarmee hij erkent kennis genomen te hebben van de algemene voorwaarden verbonden aan de deelname aan de spelen op afstand van de Nationale Loterij en van de reglementaire bepalingen die daarop van toepassing zijn, alsook deze te aanvaarden.

    Zolang niet alle in het tweede lid bedoelde verplichte formaliteiten werden vervuld, zal elke aanvraag tot opening van een " spelersrekening " verworpen worden door de Nationale Loterij.

    Nadat alle in het tweede lid bedoelde formaliteiten werden vervuld, ontvangt de speler die voldoet aan de voorwaarde bedoeld in artikel 2, na controle, een melding ter bevestiging van de opening van zijn " spelersrekening ".

    Wanneer er zich een wijziging voordoet in de algemene voorwaarden tot deelname aan de spelen op afstand of in de reglementaire bepalingen die daarop van toepassing zijn, moet de speler, wanneer hij verbinding maakt met zijn " spelersrekening ", een vakje aanvinken waarmee hij erkent kennis te hebben genomen van deze wijzigingen en ze te aanvaarden.

    Wanneer de speler zijn elektronische identiteitskaart gebruikt om een " spelersrekening " te openen, blijven de bepalingen bedoeld in het tweede tot het vijfde lid van toepassing.

    Wanneer de Nationale Loterij vaststelt dat één of meerdere pogingen van een speler om via het Internet een " spelersrekening " te openen, uitlopen op een mislukking, kan zij, op vraag van de speler, zelf overgaan tot de opening van een " spelersrekening ", na controle van de in artikel 2 bedoelde voorwaarde. "

    Art. 2. Artikel 6 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt :

    " Art. 6. Door gebruik te maken van zijn gebruikersnaam en wachtwoord kan de speler rechtstreeks elementen van zijn " spelersrekening " aanpassen, met uitzondering van zijn voornaam, naam en aanspreektitel. Na afloop van dergelijke wijzigingen ontvangt de speler een melding ter bevestiging van de desbetreffende wijziging. "

    Art. 3. In artikel 7 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  4. het tweede lid wordt vervangen als volgt :

    " De verbinding met de " spelersrekeningen " is mogelijk op alle dagen gedurende een periode van 24 uren. In geval van noodzaak, in het bijzonder in het geval van onderhoudswerkzaamheden, van technische panne, van aantasting van het geautomatiseerd verwerkingssysteem, van problemen veroorzaakt door het Internetnetwerk, of van andere gevallen van overmacht, kan de toegang tot de " spelersrekeningen " en tot de deelnemingsverwervingen op afstand tijdelijk worden opgeschort. ";

  5. het derde lid wordt opgeheven.

    Art. 4. Aan artikel 9 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  6. in § 1, tweede lid, worden de woorden " het voorafbetaald ticket bedoeld...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT