Decreet houdende wijziging van sommige bepalingen van de decreten betreffende de radio-omroep en de televisie, gecoördineerd op 4 maart 2005., de 1 décembre 2006

Artikel 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Art. 2. In artikel 31 van de decreten betreffende de radio-omroep en de televisie, gecoördineerd op 4 maart 2005 en gewijzigd door het decreet van 16 december 2005, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in § 2 wordt 4° vervangen door wat volgt :

    " 4° particuliere radio-omroepen die zich richten tot de gehele Vlaamse Gemeenschap en die hun programma's uitsluitend via een kabel-, radio-omroep- of televisieomroepnetwerk doorgeven, hierna netwerkradio-omroepen te noemen. ";

  2. in § 3 wordt het woord " kabelradio-omroepen " vervangen door het woord " netwerkradio-omroepen ".

    Art. 3. In artikel 50 van dezelfde decreten, gewijzigd door het decreet van 15 juli 2005, wordt het eerste lid vervangen door wat volgt :

    " De Vlaamse Regering verleent de erkenning op basis van de volgende criteria : de concrete invulling van de informatie over het eigen verzorgingsgebied in het programma-aanbod en de aantoonbare en beschreven band, die is opgebouwd met de lokale gemeenschap.

    De Vlaamse Regering kan aanvullende voorwaarden voor erkenning opleggen. "

    Art. 4. In titel III, hoofdstuk I, van dezelfde decreten, gewijzigd door het decreet van 15 juli 2005, wordt afdeling V, bestaande uit artikelen 51 tot en met 53, vervangen door wat volgt :

    " AFDELING V. - De netwerkradio-omroepen

    Art. 51. Netwerkradio-omroepen, hierna netwerkradio's te noemen, zijn radio's die zich richten tot de gehele Vlaamse Gemeenschap en die hun programma's uitsluitend via een kabel-, radio-omroep- en/of televisieomroepnetwerk doorgeven.

    Art. 52. Het maatschappelijk doel van de netwerkradio's bestaat in het verzorgen van radioprogramma's via een kabel-, radio-omroep- of televisieomroepnetwerk. De netwerkradio's kunnen alle activiteiten verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij de verwezenlijking van hun maatschappelijk doel.

    Art. 53. Om erkend te worden en te blijven, voldoen de netwerkradio's aan de voorwaarden, vermeld in artikelen 34, 35, 36 en 38, worden ze opgericht in de vorm van een rechtspersoon, en vallen ze onder de bevoegdheid van de Vlaamse Gemeenschap.

    De bestuurders mogen geen politiek mandaat bekleden en zijn geen bestuurder van een andere rechtspersoon die een netwerkradio-omroep uitbaat. Elke wijziging in de raad van bestuur van de netwerkradio-omroep wordt meegedeeld aan de Vlaamse Regulator voor de Media.

    De netwerkradio's delen aan de Vlaamse Regulator voor de Media de volgende...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT