29 MAART 2012. - Decreet tot wijziging van het decreet van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning (1)

Het Waals Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. In artikel 97 van het decreet van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het vijfde lid, ingevoegd bij het programmadecreet van 3 februari 2005, worden de woorden "binnen twee jaar" vervangen door de woorden "binnen drie jaar";

  2. het zevende lid, ingevoegd bij het programmadecreet van 3 februari 2005, wordt vervangen als volgt :

Het verval gebeurt van rechtswege. Op verzoek van de exploitant wordt de vergunning evenwel verlengd met een periode van twee jaar. Die aanvraag wordt dertig dagen voor het verstrijken van de in de vorige leden bedoelde vervaltermijn ingediend.

Art. 2. De eenmalige vergunningen die vóór 1 april 2012 toegekend worden en waarvoor de uitvoeringstermijn bepaald bij artikel 97, vijfde lid, van het decreet van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning (in de oorspronkelijke opstelling ervan) op 1 april 2012 verstrijkt, worden op verzoek van de exploitant door de in eerste instantie bevoegde overheid verlengd met een periode van drie jaar.

Art. 3. De eenmalige vergunningen die krachtens artikel 97, zevende lid, van het decreet van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning (in de oorspronkelijke opstelling ervan) voor 1 april 2012 verlengd worden, worden met twee bijkomende jaren verlengd vanaf de datum van verval van de oorspronkelijke verlengingstermijn van de vergunning voor zover die termijn niet verstreken is.

Art. 4. Dit decreet treedt in werking op 1 april 2012.

Kondigen dit decreet af, bevelen dat het in het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

Namen, 29 maart 2012.

De Minister-President,

  1. DEMOTTE

    De Minister van Duurzame Ontwikkeling en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT