Decreet tot wijziging van het decreet van 5 maart 2009 met betrekking tot het aanbod van ambulante diensten in de domeinen van de sociale actie, het gezin en de gezondheid, de 29 novembre 2018

Artikel 1. Het huidige decreet regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 128 van de Grondwet krachtens artikel 138 van de Grondwet.

Art. 2. Artikel 25 van het decreet van 5 maart 2009 met betrekking tot het aanbod van ambulante diensten in de domeinen van de sociale actie, het gezin en de gezondheid wordt vervangen door wat volgt:

Art. 25. De dienst palliatieve verzorging en nazorg is een ambulante dienst die gericht is op de ontwikkeling van de kennis en van de praktijk van palliatieve verzorging en nazorg om thuis of in een verblijfplaats of opvangplaats buiten het ziekenhuis zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de fysieke en/of psychologische, sociale, morele, existentiële en spirituele noden van de gerechtigde patiënten die getroffen zijn door een ernstige, chronische en evolutieve ziekte die het leven van hun naasten en mantelzorgers in gevaar brengt."

Art. 3. Artikel 26 van hetzelfde decreet wordt vervangen door wat volgt:

Art. 26. " § 1 De dienst palliatieve en continue zorgen voert verplicht de volgende opdracht uit:

Sensibiliseren, de theoretische of praktische opleiding, de continue opleiding en/of het toezicht verzekeren van de aan de dienst externe professionele of vrijwillige interveniërenden die de patiënt behandelen of ondersteunen die een ernstige, chronische en evolutieve ziekte heeft die het leven van zijn naasten en mantelzorgers in gevaar brengt.

§ 2 De dienst palliatieve en continue zorgen kan daarenboven de volgende opdracht geheel of gedeeltelijk uitvoeren:

Garanderen dat er rekening gehouden wordt met psychisch en/of sociaal en/of spiritueel lijden via de organisatie of de psychologische en psychosociale interventiepraktijk die nodig is voor een begunstigde patiënt die een ernstige, chronische en evolutieve ziekte heeft die het leven van zijn naasten en mantelzorgers in gevaar brengt.

§ 3 De dienst palliatieve en continue zorgen kan daarenboven de volgende opdracht uitvoeren:

Palliatieve en continue zorgen organiseren en toedienen in nauwe samenwerking met de behandelende arts en met name met een ziekenhuisteam, een coördinatiecentrum of een geheel van multidisciplinaire interveniërenden evenals het toezicht vierentwintig uur op vierentwintig en zeven dagen op zeven buiten de zorgen die de ziekte- en invaliditeitsverzekering op zich neemt.

§ 4 De dienst palliatieve en continue zorgen kan daarenboven de opdrachten bedoeld in §§ 1, 2 en 3 in een verblijfplaats buiten het ziekenhuis uitvoeren. "

Art. 4. Artikel 58...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT