Decreet tot wijziging van het decreet van 12 april 2001 betreffende de organisatie van de gewestelijke elektriciteitsmarkt met het oog op de organisatie van de externe financiering van de groene certificaten via een bemiddelaar, de 12 décembre 2014

Artikel 1. In artikel 2 van het decreet van 12 april 2001 betreffende de organisatie van de gewestelijke elektriciteitsmarkt worden de punten 59° en 60°, ingevoegd bij het decreet van 11 december 2013 houdende de tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2013, vervangen als volgt:

"59° "NACE Code": code in de zin van de Statistische nomenclatuur van de economische activiteiten in de Europese Gemeenschap;

60° "Primaire NACE-Code": NACE-Code in de zin van dit decreet die betrekking heeft op de hoofdactiviteit van de betrokken persoon, ongeacht zijn rechtsvorm. ".

Art. 2. In artikel 34, punt 4°, van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° punt d), gewijzigd bij het decreet van 11 december 2013 houdende de tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2013, wordt vervangen als volgt: "

  1. voor de beheerder van het plaatselijk transmissienet, steun verlenen aan de productie van milieuvriendelijke elektriciteit, onder de vorm van een aankoopverplichting van groene certificaten tegen een prijs die de Regering vastlegt;";

    2° de punten e) en f), ingevoegd bij het decreet van 11 december 2013 houdende de tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2013, worden vervangen als volgt: "

  2. voor de beheerder van het lokale transmissienet, de financiële lasten dekken, alsook de eraan verbonden kosten, die voortvloeien uit de toepassing van artikel 42 met het oog op het in reserve plaatsen van groene certificaten, volgens de modaliteiten bedoeld in artikel 42, § 9, en op vraag van de personen belast met de opdracht bedoeld in artikel 42, § 1, handelen in het effectief beheer van de groene certificaten die in reserve worden geplaatst, met inachtneming van de voorwaarden bedoeld in artikel 42;

  3. voor de beheerder van het lokale transmissienet, de inkoopkosten van de groene certificaten dekken die de personen belast met de opdracht bedoeld in artikel 42, § 1, niet zouden kunnen verkopen op de markt van de groene certificaten, met het oog op de schrapping ervan uit de gegevensbank die door de "CWaPE" wordt bijgehouden. ".

    Art. 3. In artikel 40 van hetzelfde decreet worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1° in het eerste lid vervallen de woorden "in eigen naam en voor eigen rekening, alsook namens en voor rekening van de personen aangewezen in het kader van het in reserve plaatsen georganiseerd bij artikel 42", ingevoegd bij het decreet van 11 december 2013 houdende de tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2013;

    2° het tweede lid van hetzelfde artikel, voor het laatst gewijzigd bij het decreet van 11 december 2013, wordt vervangen als volgt:

    "De groene certificaten aangekocht door de beheerder van het lokale transmissienet in uitvoering van deze verplichting tot aankoop worden, hetzij geschrapt uit de gegevensbank die door de "CWaPE" wordt bijgehouden, hetzij in reserve geplaatst overeenkomstig artikel 42. Als de groene certificaten in reserve worden geplaatst, zijn de voortzetting van de uitvoering van de overeenkomst gesloten krachtens artikel 42, § 3, en de overname van de rechten en verplichtingen die voortvloeien uit deze overeenkomst, een openbare dienstverplichting die steeds wordt waargenomen door de persoon aangewezen overeenkomstig artikel 4 als beheerder van het lokale transmissienet belast met de openbare dienstverplichting bedoeld in het eerste lid".

    Art. 4. Artikel 42 van hetzelfde decreet, opnieuw ingevoegd bij het decreet van 11 december 2013 houdende de tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van het Waalse Gewest voor het begrotingsjaar 2013, wordt vervangen als volgt:

    "Art. 42. § 1. In het kader van de openbare dienstverplichting die hem is opgelegd krachtens de artikelen 34, 4°, d), en 40, kan de beheerder van het lokale transmissienet één of verschillende opdrachten toewijzen aan één of verschillende personen erkend overeenkomstig § 3, eerste lid, die betrekking hebben op de aankoop van groene certificaten, tegen een prijs die de Regering vastlegt voor de aankoopverplichting bedoeld in artikel 40, eerste lid, en op het in reserve plaatsen van de aldus aangekochte groene certificaten. Deze aankoop met het oog op het in reserve plaatsen, heeft uitsluitend betrekking op de groene certificaten aangekocht door de beheerder van het lokale transmissienet sinds 1 januari 2014 ter uitvoering van zijn openbare dienstverplichting bedoeld in de artikelen 34, 4°, d) en 40, en die nog niet door de "CWaPE" uit de gegevensbank zijn geschrapt.

    § 2. De beheerder van het lokale transmissienet stelt elk kwartaal een indicatieve raming over zes maanden vast van de hoeveelheid groene certificaten van de producenten van groene elektriciteit, en deelt ze mee aan de Regering, aan de "CWaPE" en aan de "CREG", met, in voorkomend geval, vermelding van de indicatieve hoeveelheid van de aan te kopen groene certificaten tijdens bedoeld semester door de personen belast met de opdracht bedoeld in § 1.

    Na afsluiting van elk kwartaal, brengt de beheerder van het lokale transmissienet de "CWaPE" en de "CREG" op de hoogte van de nauwkeurige toestand van de toeslag bedoeld in artikel 42bis, § 1, zoals geregistreerd op zijn balans. Deze toestand is het resultaat van het verschil tussen, enerzijds, de bedragen geboekt in de opbrengsten uit de toepassing van de toeslag bedoeld in artikel 42bis, § 1 en, anderzijds, de uitgaven in verband met de aankoop van de groene certificaten bedoeld in § 1, tweede lid, met inbegrip van de lasten bedoeld in § 9.

    Op basis hiervan legt de beheerder van het lokale transmissienet aan de CWaPE het aantal...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT