Decreet tot invoering van een gemeenschappelijk thesauriebeheer voor de instellingen van de Duitstalige Gemeenschap, de 1 mars 2021

Artikel 1. Voor de toepassing van dit decreet wordt verstaan onder:

  1. instelling: de instellingen vermeld in artikel 2, 2°, van het decreet van 25 mei 2009 houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap;

  2. centrale kasbeheerder: een kredietinstelling zoals gedefinieerd in artikel 1, § 3, eerste lid, van de wet van 25 april 2014 op het statuut van en het toezicht op kredietinstellingen en beursvennootschappen die door de Regering is aangewezen in het kader van een overheidsopdracht voor aanneming van diensten.

Art. 2. § 1 - Elke instelling opent al haar Belgische financiële rekeningen bij de centrale kasbeheerder en stort al haar activa en beleggingen op die rekeningen.

§ 2 - Elke instelling beschikt over haar financiële rekeningen, waarbij haar autonomie geëerbiedigd wordt.

Art. 3. Elke instelling belast de centrale kasbeheerder met de materiële uitvoering van haar ontvangstverrichtingen en uitgavenverrichtingen, evenals met het houden van al haar financiële rekeningen volgens de algemene voorwaarden die de Regering samen met de centrale kasbeheerder in een overeenkomst heeft vastgelegd.

De Regering mag altijd kennis nemen van de rekeningstand van de instellingen.

Art. 4. De centrale kasbeheerder bepaalt de dagelijkse stand van de thesaurie op basis van de saldo's van alle rekeningen van de Duitstalige Gemeenschap en van de instellingen vermeld in artikel 1, hierna "de globale stand" genoemd, op de valutadag. Die globale stand wordt beheerd door de Regering.

De financiële rekeningen van de instellingen die in die globale stand opgenomen zijn, werpen geen creditrente of debetrente af voor de houder van de rekeningen.

Art. 5. De Regering kan nog andere nadere regels voor het beheer van de financiële rekeningen en beleggingen van de instellingen vastleggen, in het bijzonder in verband met de ambtenaren die belast zijn het beheer van de bankrekeningen, alsook ter uitvoering van de bepalingen van artikel 92, § 3, van het decreet van 25 mei 2009 houdende het financieel reglement van de Duitstalige Gemeenschap.

Art. 6. De instellingen die op het tijdstip van de inwerkingtreding van dit decreet houder zijn van één of meer financiële rekeningen bij een andere Belgische kredietinstelling dan de centrale...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT