Decreet houdende maatregelen inzake onderwijs 2006 (VERTALING)., de 26 juin 2006

HOOFDSTUK I. - Wijziging van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs.

Artikel 1. Artikel 32, § 1, van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs wordt aangevuld met de volgende leden :

" Indien twee of meerdere opeenvolgende tijdelijke aanstellingen of aanwervingen slechts door één of meerdere schoolvrije dagen onderbroken zijn, dan worden alle dagen, met inbegrip van de schoolvrije dagen, tot op het einde van de laatste aanstelling of aanwerving bezoldigd. Het aantal bezoldigde dagen mag in geen geval 300 per kalenderjaar overschrijden. Onder " schoolvrije dagen " dienen de dagen te worden verstaan die vermeld zijn in artikel 58 van het decreet van 31 augustus 1998 betreffende de opdrachten toevertrouwd aan de inrichtende machten en aan het schoolpersoneel en houdende algemene pedagogische en organisatorische bepalingen voor het gewoon onderwijs.

De in het derde lid vermelde regeling is ook van toepassing wanneer twee opeenvolgende tijdelijke aanstellingen of aanwervingen uitsluitend door een ontspanningsverlof, de kerst- of paasvakantie onderbroken zijn. "

HOOFDSTUK II. - Wijziging van de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving.

Art. 2. De wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving wordt gewijzigd als volgt :

  1. in artikel 8, lid 2, gewijzigd bij het decreet van 31 augustus 1998, wordt de eerste zin vervangen als volgt :

    " Onder godsdienstonderricht dient het onderricht in de katholieke, protestantse, orthodoxe, Israëlite, islamitische of anglicaanse godsdiensten te worden verstaan. ";

  2. artikel 9, lid 4, wordt vervangen als volgt :

    " In de inrichtingen van het gemeenschapsonderwijs wordt de inspectie van het godsdienstonderricht door personeelsleden uitgevoerd die zijdens de Regering op de voordracht van de bevoegde instantie van de betrokken eredienst, indien ze bestaat, een verlof in het belang van het onderwijs verkrijgen. ";

  3. in hoofdstuk VI wordt een artikel 37bis ingevoegd, luidend als volgt :

    " Art. 37bis. De inrichtende machten van het gesubsidieerd vrij onderwijs houden een volledige boekhouding volgens de dubbele methode overeenkomstig het minimaal rekeningenstelsel, zoals bepaald in artikel 4, lid 6, van de wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de boekhouding van de ondernemingen.

    De inrichtende machten kunnen een minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel uitwerken en aanwenden die meer geschikt is voor het onderwijs en door de Regering goedgekeurd is.

    De Regering kan de jaarrekeningen ter plaatse controleren.

    De jaarrekeningen worden aan de wettelijk bevoegde overlegorganen voorgelegd. "

    HOOFDSTUK III. - Wijziging van de wet van 22 juni 1964 betreffende het statuut der personeelsleden van het Rijksonderwijs.

    Art. 3. Artikel 4 van de wet van 22 juni 1964 betreffende het statuut der personeelsleden van het Rijksonderwijs, vervangen bij het decreet van 17 februari 1992, wordt vervangen door de volgende bepaling :

    " Art. 4. § 1. Niemand kan in een wervingsambt vastbenoemd worden, als hij niet aan volgende voorwaarden voldoet :

  4. burger van de Europese Unie of familielid van een Unieburger in de zin van § 2 zijn; de Regering kan een afwijking toestaan;

  5. houder zijn van een bekwaamheidsbewijs in verhouding tot het ambt of over een overeenkomstig het decreet geregelde gelijkstelling beschikken.

    § 2. In de zin van § 1 dient te worden verstaan onder :

  6. burger van de Europese Unie : elke persoon die de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie bezit;

  7. familielid :

    1. de echtgeno(o)t(e);

    2. de met de Unieburger wettelijk samenwonende persoon in de zin van de artikelen 1475 en volgende van het Burgerlijk Wetboek;

    3. de verwanten in rechtstreeks afdalende lijn van de Unieburger en van zijn echtgeno(o)t(e) of van de met hem wettelijk samenwonende persoon in de zin van littera b), als ze de volle leeftijd van 21 jaar nog niet hebben bereikt of ten laste van de betrokken personen zijn;

    4. de verwanten in rechtstreeks opgaande lijn van de Unieburger en van zijn echtgeno(o)t(e) of van de met hem wettelijk samenwonende persoon in de zin van littera b), als ze ten laste van de betrokken personen zijn.

    Het familielid bewijst dat hij één van de voorafgaande voorwaarden vervult.

    De definities gegeven in lid 1 dienen voor de omzetting van de Richtlijn 2004/38/EG van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 betreffende het recht van vrij verkeer en verblijf op het grondgebied van de lidstaten voor de burgers van de Unie en hun familieleden, tot wijziging van Verordening (EEG) nr. 1612/68 en tot intrekking van de Richtlijnen 64/221/EEG, 68/360/EEG, 72/194/EEG, 73/148/EEG, 75/34/EEG, 75/35/EEG, 90/364/EEG, 90/365/EEG en 93/96/EEG.

    HOOFDSTUK IV. - Wijziging van het koninklijk besluit van 10 maart 1965 houdende bezoldigingsregeling van het personeel der leergangen met beperkt leerplan afhangend van het Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur.

    Art. 4. Artikel 25, § 1, van het koninklijk besluit van 10 maart 1965 houdende bezoldigingsregeling van het personeel der leergangen met beperkt leerplan afhangend van het Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur wordt aangevuld met de volgende leden :

    " Indien twee of meerdere opeenvolgende tijdelijke aanstellingen of aanwervingen slechts door één of meerdere schoolvrije dagen onderbroken zijn, dan worden alle dagen, met inbegrip van de schoolvrije dagen, tot op het einde van de laatste aanstelling of aanwerving bezoldigd. Het aantal bezoldigde dagen mag in geen geval 300 per kalenderjaar overschrijden. Onder " schoolvrije dagen " dienen de dagen te worden verstaan die vermeld zijn in artikel 58 van het decreet van 31 augustus 1998 betreffende de opdrachten toevertrouwd aan de inrichtende machten en aan het schoolpersoneel en houdende algemene pedagogische en organisatorische bepalingen voor het gewoon onderwijs.

    De in het derde lid vermelde regeling is ook van toepassing, wanneer twee opéénvolgende aanstellingen of aanwervingen uitsluitend door een ontspanningsverlof, de kerst- of paasvakantie onderbroken zijn. "

    HOOFDSTUK V. - Wijziging van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 houdende het statuut van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs.

    Art. 5. Artikel 12, 1°, van het koninklijk besluit van 29 augustus 1966 houdende het statuut van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs wordt vervangen als volgt :

    " 1° burger van de Europese Unie of familielid van een Unieburger zijn in de zin van artikel 4, § 2, van de wet van 22 juni 1964 betreffende het statuut der personeelsleden van het Rijksonderwijs; de Regering kan een afwijking toestaan; ".

    Art. 6. Hoofdstuk IX van hetzelfde koninklijk besluit en de artikelen 57 tot 84 dat het bevat, worden vervangen door de volgende bepaling :

    " HOOFDSTUK IX. - TUCHTREGELING.

    Art. 57. De artikelen 122 tot 140 van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen zijn van toepassing. "

    Art. 7. In hetzelfde koninklijk besluit wordt een hoofdstuk IXbis, dat artikel 58 bevat, ingevoegd, luidend als volgt :

    " HOOFDSTUK IXbis. - PREVENTIEVE SCHORSING.

    Art. 58. De artikelen 141 tot 143 van het in artikel 57 vermeld koninklijk besluit zijn van toepassing. "

    HOOFDSTUK VI. - Wijziging van het koninklijk besluit van 19 juni 1967 tot vaststelling van de bekwaamheidsbewijzen vereist van de kandidaten voor de wervingsambten van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs.

    Art. 8. In artikel 1 van het koninklijk besluit van 19 juni 1967 tot vaststelling van de bekwaamheidsbewijzen vereist van de kandidaten voor de wervingsambten van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuter-, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs wordt punt 2bis, ingevoegd door het decreet van 27 juni 2005 houdende oprichting van een autonome hogeschool, vervangen als volgt :

    " 2bis. hoofdsecretaris : ten minste een studiegetuigschrift van het hoger onderwijs van het korte type ".

    HOOFDSTUK VII. - Wijziging van het koninklijk besluit van 8 december 1967 genomen ter uitvoering van artikel 3 van het koninklijk besluit van 28 februari 1967 houdende vaststelling van de administratieve stand van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs.

    Art. 9. Artikel 19, lid 3, en artikel 26, lid 3, van het koninklijk besluit van 8 december 1967 genomen ter uitvoering van artikel 3 van het koninklijk besluit van 28 februari 1967 houdende vaststelling van de administratieve stand van de leden van het administratief personeel en van het meesters-, vak- en dienstpersoneel van de rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, voor lager...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT