6 JUNI 2005. - Decreet houdende maatregelen inzake onderwijs 2005 (1)

Het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

HOOFDSTUK I. - Wijziging van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling

van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs

Artikel 1. Artikel 16 van het koninklijk besluit van 15 april 1958 houdende bezoldigingsregeling van het onderwijzend, wetenschappelijk en daarmee gelijkgesteld personeel van het Ministerie van Openbaar Onderwijs wordt gewijzigd als volgt :

  1. de inleidende zin van artikel 16, § 1, A, a), wordt vervangen door de volgende tekst :

    de werkelijke diensten die het personeelslid als titularis van een bezoldigd ambt heeft verstrekt :

  2. tussen artikel 16, § 1, A, a) en artikel 16, § 1, A, b), wordt een lid ingevoegd, luidend als volgt :

    De deeltijdse prestaties verricht in een ambt worden naar verhouding tot een betrekking met voltijdse prestaties in dat ambt aangerekend.

  3. artikel 16, § 1, A, m), 2°, wordt vervangen door de volgende tekst :

    2° in een andere openbare dienst dan de diensten van de Staat of de diensten van Afrika, hetzij als burgerlijk of geestelijk titularis van een bezoldigd ambt, hetzij als beroepsmilitair.

  4. tussen artikel 16, § 1, A, m) en artikel 16, § 1, A, n), wordt een nieuw lid ingevoegd, luidend als volgt :

    De deeltijdse prestaties verricht in een ambt worden naar verhouding tot een betrekking met voltijdse prestaties in dat ambt aangerekend.

    HOOFDSTUK II. - Wijziging van het koninklijk besluit van 2 oktober 1968 tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaal onderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen

    Art. 2. In artikel 8, a), van het koninklijk besluit van 2 oktober 1968 tot vaststelling en rangschikking van de ambten der leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel bij de inrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaal onderwijs van de Staat, en van de ambten der leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen wordt een punt 4bis ingevoegd, luidend als volgt :

    4bis. Ergotherapeut

    .

    HOOFDSTUK III. - Wijziging van het koninklijk besluit van 22 april 1969 betreffende de bekwaamheidsbewijzen vereist van de leden van het bestuurspersoneel en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel en van het paramedisch personeel der rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch onderwijs, kunstonderwijs en normaalonderwijs, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen

    Art. 3. In artikel 15 van het koninklijk besluit van 22 april 1969 betreffende de bekwaamheidsbewijzen vereist van de leden van het bestuurspersoneel en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel en van het paramedisch personeel der rijksinrichtingen voor kleuteronderwijs, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch onderwijs, kunstonderwijs en normaalonderwijs, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen wordt een punt 5 ingevoegd, luidend als volgt :

    5 ergotherapeut : graduaat in ergotherapie uitgereikt krachtens het koninklijk besluit van 16 april 1965 houdende instelling van het diploma van gegradueerde in de kinesitherapie en van het diploma van gegradueerde in de arbeidstherapie, en vaststelling van de voorwaarden waaronder deze diploma's worden uitgereikt

    .

    HOOFDSTUK IV. - Wijziging van het koninklijk besluit van 15 januari 1974 genomen ter toepassing van artikel 160 van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen, en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen

    Art. 4. Artikel 1 van het koninklijk besluit van 15 januari 1974 genomen ter toepassing van artikel 160 van het koninklijk besluit van 22 maart 1969 tot vaststelling van het statuut van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel, van het paramedisch personeel der inrichtingen voor kleuter-, lager, buitengewoon, middelbaar, technisch, kunst- en normaalonderwijs van de Staat, alsmede der internaten die van deze inrichtingen afhangen, en van de leden van de inspectiedienst die belast is met het toezicht op deze inrichtingen, vervangen bij het besluit van de Executieve van 1 september 1993, wordt gewijzigd als volgt :

  5. Punt 1 wordt vervangen door de volgende tekst :

    1. De leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, met uitzondering van de inrichtingshoofden, de provisors, de onderdirecteurs, de hoofdonderwijzers en de werkmeesters, genieten een jaarlijks vakantieverlof, vastgesteld als volgt :

    a) Kerstvakantie : twee weken en op 24, 25 en 26 december wanneer deze dagen niet in de twee weken kerstvakantie vallen;

    b) Paasvakantie : twee weken;

    c) Zomervakantie : van 1 juli tot 31 augustus; de inrichtende macht heeft echter het recht de laatste 5 werkdagen van de maand augustus een beroep te doen op het personeelslid ten einde de examens af te nemen, beslissingen m.b.t. de overgang te nemen of verenigingen ter voorbereiding van het komende schooljaar te houden;

  6. Punt 4 wordt vervangen door de volgende tekst :

    4. De werkmeesters en de leden van het opvoedend hulppersoneel genieten een jaarlijks vakantieverlof, vastgesteld als volgt :

    a) Kerstvakantie : twee weken en op 24, 25 en 26 december wanneer deze dagen niet in de twee weken kerstvakantie vallen;

    b) Paasvakantie : twee weken;

    c) Zomervakantie :

    - de werkmeesters, bestuurders, opvoeders-huismeesters en directiesecretarissen genieten de zomervakantie bepaald in punt 1, c), echter verminderd met 10 werkdagen die in overleg met het inrichtingshoofd over begin juli en/of einde augustus te verdelen zijn;

    - de andere, hierboven niet vermelde leden van het opvoedend hulppersoneel genieten de zomervakantie bepaald in punt 1, c), echter verminderd met 5 werkdagen die in overleg met het inrichtingshoofd over begin juli en/of einde augustus te verdelen zijn.

    HOOFDSTUK V. - Wijziging van het koninklijk besluit van 27 juni 1974 waarbij op 1 april 1972 worden vastgesteld de schalen verbonden aan de ambten van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel en van het paramedisch personeel bij de rijksonderwijsinrichtingen, aan de ambten van de leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen en aan de ambten van de leden van de inspectiedienst van het schriftelijk onderzoek en van het gesubsidieerd lager onderwijs, en de schalen verbonden aan de graden van het personeel van de psycho-medisch-sociale centra van de Staat

    Art. 5. § 1. Vanaf 31 augustus 2000 wordt in artikel 2, hoofdstuk H, van het koninklijk besluit van 27 juni 1974 waarbij op 1 april 1972 worden vastgesteld de schalen verbonden aan de ambten van de leden van het bestuurs- en onderwijzend personeel, van het opvoedend hulppersoneel en van het paramedisch personeel bij de rijksonderwijsinrichtingen, aan de ambten van de leden van de inspectiedienst belast met het toezicht op deze inrichtingen en aan de ambten van de leden van de inspectiedienst van het schriftelijk onderzoek en van het gesubsidieerd lager onderwijs, en de schalen verbonden aan de graden van het personeel van de psycho-medisch-sociale centra van de Staat een punt ingevoegd, luidend als volgt :

    Ergotherapeut . . . . . 315

    Vanaf 1 september 2005 wordt in artikel 2, hoofdstuk H van voormeld koninklijk besluit van 27 juni 1974 de tekst van de rubriek « Paramedisch personeel » vervangen als volgt :

    Kinderverzorg(st)er . . . . . 015

    Verple(e)g(st)er . . . . . 216

    Logopedist . . . . . 216

    Kinesitherapeut . . . . . 216

    Ergotherapeut 216 . . . . .

    § 2. Tussen 1 september 2004 en 31 augustus 2005 verkrijgen de personeelsleden vermeld in artikel 2, hoofdstuk H, van voormeld koninklijk besluit van 27 juni 1974 een weddeverhoging die 90 % uitmaakt van het verschil tussen de weddeschaal toegekend op 31 augustus 2000 en de weddeschaal ingevoegd bij het tweede lid van dit artikel.

    HOOFDSTUK VI. - Wijziging van het koninklijk besluit van 27 juli 1976 tot reglementering van de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie en de toekenning van een wachtweddetoelage in het gesubsidieerd onderwijs

    Art. 6. Het koninklijk besluit van 27 juli 1976 tot reglementering van de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie en de toekenning van een wachtweddetoelage in het gesubsidieerd onderwijs wordt gewijzigd als volgt :

  7. in artikel 3 wordt een § 6 ingevoegd, luidend als volgt :

    § 6. Een wegens ontstentenis van betrekking ter beschikking gesteld personeelslid kan de schorsing van de uitbetaling van de wachtweddetoelage i.v.m. de terbeschikkingstelling vragen. De schorsing hoeft niet per se volledig te zijn.

    De overeenkomstige schriftelijke aanvraag om schorsing wordt de inrichtende macht toegezonden die deze met het oog op de erkenning ervan aan de Regering betekent in het kader van de in § 4 bedoelde mededeling.

    Tijdens de schorsing is het personeelslid niet meer onderworpen aan de verplichtingen inzake reaffectatie en wedertewerkstelling, met uitzondering van de reaffectatie in een definitief vacante betrekking overeenkomstig artikel 1, § 3, en dit bij zijn inrichtende macht voor hetzelfde ambt overeenkomstig...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT