16 MEI 2007. - Decreet betreffende dringende maatregelen voor het onderwijs (1)

Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt : decreet betreffende dringende maatregelen voor het onderwijs.

HOOFDSTUK I. - Inleidende bepaling

Artikel I.1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

HOOFDSTUK II. - Secundair onderwijs

Afdeling I. - Programmatie

Art. II.1. Aan artikel 7, § 1, van het decreet van 14 juli 1998 houdende diverse bepalingen met betrekking tot het secundair onderwijs en tot wijziging van het decreet basisonderwijs, wordt in het eerste lid, vervangen bij decreet van 7 juli 2006, de volgende zin toegevoegd :

In afwachting dat de Vlaamse Regering deze procedure bepaalt, kunnen nieuwe structuuronderdelen worden vastgelegd overeenkomstig de bepalingen van artikel 28 van dit decreet, voor scholen behorend tot een scholengemeenschap, respectievelijk artikel 38 van dit decreet, voor scholen niet behorend tot een scholengemeenschap.

Afdeling II. - Inwerkingtreding

Art. II.2. De bepalingen van dit hoofdstuk hebben uitwerking met ingang van 1 september 2006.

HOOFDSTUK III. - Levenslang leren

Afdeling I. - Volwassenenonderwijs

Art. III.1. Artikel 8 van het decreet van 2 maart 1999 tot regeling van een aantal aangelegenheden van het volwassenenonderwijs wordt opgeschort van 1 maart 2007 tot en met 31 augustus 2007.

Art. III.2. In hetzelfde decreet wordt een artikel 8ter ingevoegd, dat luidt als volgt :

Artikel 8ter. Centra voor Volwassenenonderwijs die tijdens het schooljaar 2005-2006 één of meer van de hierna vermelde opleidingen organiseerden, verkrijgen vanaf 1 februari 2007 ambtshalve onderwijsbevoegdheid voor het studiegebied mode :

1° breien BSO 3;

2° kleding BSO 3;

3° kleding-kleermaken dames BSO 3;

4° modes en modeartikelen BSO 3;

5° patroonstudie BSO 3.

Afdeling II. - Basiseducatie

Art. III.3. In artikel 9, tweede lid, van het decreet van 12 juli 1990 houdende de regeling van basiseducatie voor laaggeschoolde volwassenen worden de woorden "van maximum 18 leden" geschrapt.

Art. III.4. In artikel 9 van hetzelfde decreet wordt tussen het derde en het vierde lid een nieuw lid ingevoegd, dat luidt als volgt :

De leden van de algemene vergadering kunnen de algemene vergadering via coöptatie aanvullen met externen.

Art. III.5. In artikel X.50, § 2, laatste lid, van het decreet van 14 februari 2003 betreffende het onderwijs XIV wordt de laatste zin geschrapt.

Afdeling III. - Inwerkingtreding.

Art. III.6. De bepalingen van dit hoofdstuk treden in werking als volgt :

  1. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT