Decreet betreffende de uitvoering van het aanvullend jaar georganiseerd op de vierde graad van het aanvullend secundair beroepsonderwijs, afdeling verpleegkunde, en beroepsprocedures, de 25 avril 2019

HOOFDSTUK I. - Bepaling tot wijziging van het decreet van 11 mei 2017 betreffende de vierde graad van het aanvullend beroepssecundair onderwijs, afdeling verpleegkunde

Artikel 1. Artikel 3, § 2, van het decreet van 11 mei 2017 betreffende de vierde graad van het aanvullend beroepssecundair onderwijs, afdeling verpleegkunde, wordt aangevuld met drie leden, die als volgt luiden :

"In overeenstemming met het studiereglement van de instelling kunnen tussen 1 februari en 30 juni van dit derde aanvullende jaar andere zittingen worden georganiseerd.

In geval van niet slagen voor de eindproef op het einde van een van de zittingen die overeenkomstig het vorige lid zijn georganiseerd, krijgt de student een beslissing tot uitstel en kan hij automatisch deelnemen aan de volgende zitting.

Bij zittingen die worden georganiseerd in overeenstemming met lid 2 beslist de Klassenraad uiterlijk op 30 juni over de toekenning van het brevet van ziekenhuisverpleegkundige of -verpleegkundige - oriëntatie geestelijke gezondheid en psychiatrie. ".

Art. 2. In hetzelfde decreet wordt in artikel 4, § 1, een tweede lid ingevoegd tussen het eerste en het tweede lid, dat als volgt luidt :

"Een voorlopige slaagverklaring, opgesteld volgens de door de Regering vastgestelde modellen, wordt afgegeven aan de geslaagde kandidaten voor de eindproef. ".

Art. 3. In hetzelfde decreet wordt in artikel 10 een derde paragraaf toegevoegd, die als volgt luidt :

"De Klassenraad kan echter een geslaagde voor het eerste, tweede, derde jaar alsook voor de eindproef, een leerling die niet voldoet aan de criteria van artikel 10, §§ 1 en 2, en voor wie het tekort aanvaardbaar is in het licht van al zijn resultaten.

In dit geval kent de Klassenraad het attest of brevet toe, ongeacht de behaalde punten; deze worden dan geacht de succesdrempel te hebben bereikt. ".

Art. 4. In hetzelfde decreet worden het tweede lid van artikel 21 en het tweede lid van artikel 25 als volgt aangevuld :

"in de volgende onderwerpen :

- algemene geneeskunde en medische specialiteiten,

- algemene chirurgie en chirurgische specialiteiten,

- kinderverzorging en kindergeneeskunde,

- hygiëne en zorg voor moeder en pasgeborene,

- geestelijke gezondheid en psychiatrie,

- zorg voor ouderen en geriatrie,

- thuiszorg. ".

HOOFDSTUK II. - Bepalingen tot wijziging van het decreet van 24 juli 1997 dat de prioritaire taken bepaalt van het basisonderwijs en van het secundair onderwijs en de structuren organiseert die het mogelijk...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT