Decreet betreffende de uitoefening door de Duitstalige Gemeenschap van bepaalde bevoegdheden van het Waals Gewest inzake energie, de 29 avril 2019

Artikel 1. De Duitstalige Gemeenschap oefent, op het grondgebied van het Duitse taalgebied, de volgende bevoegdheden van het Waals Gewest inzake energiebeleid uit:

  1. met betrekking tot artikel 6, § 1, VII, eerste lid, f), van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, hierna 'de bijzondere wet' genoemd:

    1. de subsidies die aan de gezinnen worden toegekend om warmteproductie uit hernieuwbare bronnen te bevorderen;

    2. de subsidies die aan de publiekrechtelijke rechtspersonen en de niet-commerciële instellingen worden toegekend om warmteproductie uit hernieuwbare bronnen te bevorderen;

  2. met betrekking tot artikel 6, § 1, VII, eerste lid, h), van de bijzondere wet:

    1. de subsidies die aan de gezinnen met een bescheiden inkomen worden toegekend om energie te besparen;

    2. de subsidies die aan de gezinnen worden toegekend om de energie-efficiëntie van hun woning te verbeteren;

    3. de subsidies die aan de publiekrechtelijke rechtspersonen en de niet-commerciële instellingen worden toegekend om rationeel energiegebruik of hernieuwbare energie te bevorderen;

    4. de subsidies voor energie-audits van woningen.

    De bevoegdheden van het Waals Gewest betreffende de aangelegenheid bedoeld in het eerste lid worden uitgeoefend door het Parlement en de Regering van de Duitstalige Gemeenschap.

    Art. 2. De overdracht van de uitoefening van de aangelegenheden bedoeld in artikel 1 geschiedt zonder goederen- en personeelsoverdracht.

    Art. 3. § 1 - Voor de overdracht van de aangelegenheden vermeld in artikel 1 wordt aan de Duitstalige Gemeenschap een vanaf 2020 op de begroting van het Waals Gewest ingeschreven jaarlijkse dotatie toegekend.

    § 2 - Het basisbedrag van de jaarlijkse dotatie vermeld in paragraaf 1 stemt overeen met een bedrag van 915.815 euro.

    § 3 - Vanaf het begrotingsjaar 2021 wordt het voor het vorige begrotingsjaar toegekende bedrag jaarlijks aangepast aan de procentuele verandering van het gemiddelde indexcijfer van de consumptieprijzen van het betrokken begrotingsjaar, alsook aan 55 % van de reële groei van het bruto binnenlands product van het betrokken begrotingsjaar, op de wijze als bepaald in artikel 33, § 2, van de bijzondere wet van 16 januari 1989 betreffende de financiering van de Gemeenschappen en de Gewesten.

    § 4 - De jaarlijkse dotatie wordt uiterlijk op de eerste werkdag van de maand mei van het betreffende jaar overgeschreven.

    § 5 - Indien de in paragraaf 4 vastgelegde termijn overschreden wordt, heeft de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT